Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У квітні у Києві відбудеться фестиваль соціальних інновацій Ucrazyans, на якому представлять найкращі українські соціальні проекти.

Серед них: ініціатива «Агенти змін», платформа «Мурахи», ZELENEW, Backmy.bike, Театр «Діалог», видання The Ukrainians, ініціатива «Дивовижні», фонд «Таблеточки», Greencubator, Асоціація велосипедистів Києва та інші.

1posters_ucrazyans-2

Організатори — міжнародна організація Pact Inc та інтернет-видання Platfor.ma – прагнуть зібрати разом тих представників громадянського суспільства, які своїми світлими ідеями рухають Україну вперед, та розповісти про них. Адже саме такі проекти роблять свої маленькі справи, які у підсумку покращують життя величезної країни. Вони вигадують, як переробити пластик на корисні речі, шукають загублені велосипеди, їздять на Східну Україну з культурними місіями, допомагають біженцям і знімають фільми про захист прав людини.

DSC_7070

Марія Фронщук

директор із розвитку інтернет-видання Platfor.ma

«Організовуючи фестиваль UCRAZYANS, ми хочемо розповісти про соціальні ініціативи якомога ширшій аудиторії. Особливо людям не з громадських організацій, адже зовсім необов’язково належати до них, аби робити корисні справи. Презентації соціальних проектів, розумний лекторій, музична сцена, маркет українських товарів, фудкорт – все це не просто чергова «тусовка активістів для самих активістів», це можливість для інших долучитися до спільноти. Всі активісти роблять свою маленьку, але корисну справу, яка змінює країну на різних рівнях. І, безумовно, їм потрібні послідовники. Тому, якщо ви повернетеся з фестивалю із власною ідеєю якогось корисного проекту, долучитесь до вже існуючих – ми будемо вважати, що «максимальну задачу» виконали».

На фестивалі облаштують музичну сцену від медіапартнерів радіо «Аристократи». У програмі — дискотека, виступи Brunettes Shoot Blondes, Мар’яни Головко та інших. Крім того, тут діятиме розумний лекторій, ярмарок корисних товарів та фудкорт.

У спеціальному лекторії вчитимуть тому, як створювати корисні соціальні проекти. Окрему лекцію прочитає дизайнер Ігор Скляревський, який разом із командою однодумців створює нову схему Київського метрополітену, систему навігації містом, а також реформує мову, якою комунальні служби спілкуються з мешканцями.


Місце: Софійська площа

Дата: 25 квітня

Час: з 10:00 до 21:00

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button