Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
1280-smart-city-lean-startup

Київ стане майданчиком для тестування багатьох розробок у галузі розробок електронного уряду.

Радник Київського міського голови Юрій Назаров розповів вчора, 16 квітня, протягом міжнародної IT-конференції IForum про проекти у галузі електронного документообігу та самоврядування, які будуть впроваджені в Києві найближчим часом.

Так, пріорітетними проектами для міської мерії є “Система On-line бюджет”, “Система електронних закупівель”, “Управління майном”, “Єдиний веб-портал міської влади”, “Єдина система обліку” та реформування надання адміністративних послуг.

On-line бюджет

Система буде створена для планування, координації та контролю за виконанням бюджету міста. Програма дозволить оперативно контролювати виконання головного фінансового документу столиці, робити аналітику даних для прийняття управлінських рішень, а також дозволить упрозорити грошові потоки доходів та видатків міста.

Управління майном

Муніципальне майно є одним з найбільших тягарів та корупційних елементів у міській владі сьогодні. За мету у цьому проекті ставиться створення єдиного реєстру об’єктів майна, балансоутримувачів та договорів. Така система дозволить ввести повну прозорість в управлінні майном та спростить роботу співробітників КМДА та комунальних підприємств (зараз реєстри часто існують у вигляді Excel-таблички). Також за допомогою нової розробки можна буди створити систему нагадуваня для орендарів про вчасну сплату оренди.

Єдиний веб-портал міської влади

Єдиний портал дозволить створити інтерактивну електронну карту міських проблем, на якій можуть з’являтись фото- та відеоматеріали з прив’язкою до місця проблеми та звернення. У системі також буде можливість надсилати звернення та скарги за допомогою мобільних пристроїв на iOS та Android. Результатом впровадження цього проекту має стати створення єдиного електронного інформаційного простору КМДА. Автори обіцяють вивчити та запровадити найкращий досвід подібних ресурсів з США та Європи. Основний акцент робитиметься на простоту використання сервісу споживачами. Невідомо при цьому, якою буде подальша доля чинного веб-порталу та системи обробки звернень 1551.

Єдина система обліку

Ця система має спростити безліч адміністративних, управлінських та бізнес-процесів всередині КМДА та комунальних підприємств. Так, до спільного знаменника будуть приведені тарифоутворення і методи аналізу інформації. Це, в свою чергу, призведе до формування більш точних та оперативних звітів як по роботі міської влади, так і по функціонуванню міста загалом. Тобто містяни зможуть швидше та якісніше отримувати послуги, пов’язані з інформуванням населення про роботу влади.

Реформування адміністративних послуг

Той компонент, якого мешканці Києва чекають чи не найбільше. Фактично означає введення електронного документообігу та отримання адміністративних послуг онлайн. При цьому скорочується кількість бюрократичних процедур та адміністративних процесів. Це призводить до здешевлення надання послуг, пришвидшення роботи КМДА та зменшення корупційних ризиків, наприклад за обробку заяви “без черги”.

Окріми згаданих вище проектів, Юрій Назаров назвав пріорітетні напрямки у розвитку Smart City в галузях транспорту, охорони здоров’я та безпеки. Так, в Києві вже скоро можуть ввести єдиний електронний квиток на всі види транспорту і центральний диспетчерський центр, який буде контролювати роботу міського перевізника. Крім того, йде мова про створення Концепції та Стратегії впровадження Kyiv Smart City терміном на 5 років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button