Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Київській міській раді пропонують демонтувати комуністичну символіку на станціях столичного метрополітену. «Хмарочос» роз’яснює та показує на фото, на якій станції що приберуть.

Відповідний проект рішення підтримала 6 травня комісія Київради з питань культури та туризму, пише “Українська правда. Київ” з посиланням на “Інтерфакс-Україна“.

Зокрема, на станції “Героїв Дніпра” запропоновано прибрати емблеми Сухопутних, Військово-повітряних сил і Військово-морського флоту СРСР на дверцятах колійної стіни, а також смуги із різних видів полірованого каменю, що символізують кольори стрічки ордена Слави, зображення радянської зірки на колонах.

44_big

На станції “Вокзальна” – медальйони “Велика Вітчизняна війна”, “Возз’єднання українських земель, 1939 рік”, “У сім’ї вольній, новій”, “За владу рад” (деякі круглі медальйони в головному холі, при цьому деякі з них залишаться).

Станція_метрополітену_«Вокзальна»_4

На “Арсенальній” можуть зникнути радянські зірки на декоративних решітках (на фото зліва згори);

121_

На станції “Університет” – радянські зірки на лампах освітлення;

58_big

На станції “Палац Україна” підлягає демонтажу мозаїка солдатів робітничо-селянської червоної армії в торці центрального залу, а також зірки червоної армії і радянської армії на колійній стіні;

Дворец_Украина_(станция_метро)_1

На “Шулявській” – композиція в торці центрального залу, написи комуністичних гасел на карнизі (невідомо тільки, де тут комуністична символіка);

01_4

На “Берестейській”, якщо рішення підтримають, доведеться демонтувати серп і молот на дверцятах колійної стіни;

96_big

На “Либідській” – композицію радянських зірок у торці центрального залу і зображення радянської зірки на дверцятах колійної стіни;

Lybidska_metro_station_Kiev_2010_03

На станції “Політехнічний інститут” – барельєф у торці центрального залу (так само незрозуміло, як науковий модерністичний барельєф відноситься до комуністичної символіки).

01_5

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button