Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Державтоінспекцією міста Києва погоджена схема організації дорожнього руху в межах першого пускового комплексу велосипедного маршруту “ж. масив Троєщина – Європейська площа”, зокрема, рух Парковим мостом та вул. Труханівською, повідомляється на сайті АВК.

Ця ділянка планувалась з мінімальними змінами в існуючу інфраструктуру та фінансуванням, адже вул. Труханівська має статус пішохідної зони і має обмеження руху транспорту (юридично, лише транспорт, який обслуговує об’єкти на території, має право заїжджати у пішохідну зону). На Трухановому острові також діє мораторій на будівництво.

Затверджений варіант і погоджений з ДАІ організації руху передбачає:

  • Статус вело-пішохідної доріжки на Пішохідному мості та у Хрещатому парку до виїзду на Володимирський узвіз
Screen-Shot-2015-05-07-at-4.21.12-PM
  • Статус пішохідної зони на вул. Труханівській, позначеної на в’їзді з боку проспекту Генерала Ватутіна знаком “Пішохідна зона”, але більшого типорозміру, аніж зараз (існуючий водіям дуже складно побачити). Також передбачено встановлення знаку “Пішохідна зона” на з’їзді с пішохідного мосту на Труханів острів.
Screen-Shot-2015-05-07-at-4.24.49-PM
  • Облаштування уздовж вулиці знаків та піктограм “Обмеження швидкості 20 км/год” як нагадування водіям та велосипедистам, що пріоритет тут мають пішоходи.
Screen-Shot-2015-05-07-at-4.24.58-PM
  • В межах ділянки веломаршруту, що проходить по Трухановому острову, передбачено встановлення відповідних інформаційних щитів. Розмір щитів 756 х 1836 мм.
Screen-Shot-2015-05-07-at-4.25.06-PM

Розглядались і інші рішення аналогічні способам організації руху велосипедистів у країнах з більшим досвідом у цій сфері. Проте більшість з них була відхилена представниками Державтоінспекції, які обов’язково мають узгодити проект.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button