Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З комуністичної символіки у Києві демонтують усі зображення головної державної емблеми колишнього Радянського Союзу “Серп і молот” та будь-які зображення Володимира Леніна.

1918815_original

Сьогодні на пленарному засіданні Київська міська рада прийняла рішення “Про заміну комуністичної символіки на будівлях та спорудах, які належать до комунальної власності територіальної громади м. Києва”. Згідно з документом, визначено, що до комуністичної символіки, яка підлягає демонтажу, належать будь-які зображення головної державної емблеми колишнього Радянського Союзу “Серп і молот” та будь-які зображення Володимира Леніна.

Департаменту комунальної власності виконавчого органу Київради (КМДА) доручено до 28 червня 2015 року скласти перелік будівель та споруд комунальної власності, на яких розміщено комуністичну символіку, та скласти графіки з її демонтажу.
В свою чергу, балансоутримувачам зазначених будівель та споруд, доручено виконати заходи з демонтажу комуністичної символіки до 24 серпня 2015 року, а до 31 березня 2016 року — встановити замість демонтованих символів комунізму державну символіку України.
За словами автора проекту рішення депутата Олександра Вовченка, більш ніж півроку відведених для монтажу державної символіки дозволять балансоуримувачам провести конкурси на найкращі проекти і зробити гідну заміну.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button