Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З 22 по 23 травня в арт-центрі Closer  триватиме фестивалm сучасної електронної музики — СТРІЧКА.

Цьогорічний фестиваль збільшився вдвічі у порівнянні з минулорічним –  дві ночі та два дні, п’ять майданчиків, шість барів, повноцінний цілодобовий фудкорт від Будуїстів.

Організатори запросили ще більше артистів: видатних електронних експерименталистів, техномузикантів та діджеїв, як першого ешелону, так і талантів, з якими вони познайомились нещодавно.

strichka_line-up_AFISHA

Відкриття фестивалю відбудеться 22 травня і розпочнеться виступами німця Макса Лодербауера, який вплинув на формування сучасної електронної музики та експериментальних Soundwalk Collective з США.

Стрічкоткацька фабрика  – одне з найстаріших підприємств легкої промисловості України. Арт-простір Closer займає площу колишніх цехів фабрики, стінам якої вже понад сто років. Від стрічок та ткацьких машин нині майже нічого не залишилось.

Лайн-ап

MAX LODERBAUER live

За кілька десятків років діяльності музиканта та саунд-інженера, стриманий за характером та лаконічний за висловлюванням своїх думок Макс став дороговказом для багатьох культових електронників сучасності, проте дуже рідко залишався у власній аналоговій студії насамоті.

Спокійно і неспішно як і його музика Лодербауер випустив свою першу повнометражну сольну роботу Transparenz тільки пару років тому. В одному пакунку — чотири емоційно-потужних, але стриманих зрілістю 50-річного професіонала платівки: ембіент з дабовим присмаком, що балансує між авангардом та зтертим до тонких пульсацій техно. 

tINI

Артистка, яка пройшла шлях від гри на барабанах в семирічному віці та написання перших композицій на приставці Atari до контракту з лейблом-монстром Desolat та  хрещеної матері однієї з її головних вечірок Ібіци tINI & The Gang, що транслюють на острові справжню та незалежну музику, — tINI.

DJ QU

Це один з тих персоналій, на яких тримається хаус-сцена. Він створив власний лейбл Strength у 2005-му, за допомогою якого пропагував глибоке звучання, яке так полюбляє. Але сам лейбл майже не популяризував:
“А нащо воно мені? Не бачу сенсу піарити свій смак. Кому він довподоби – той і так знайде ці платівки рано чи пізно”. 

JUS-ED

Це – один з ключових і найвпливовіших діячів хаус-сцени США та усього світу. Він є засновником культового лейблу Underground Quality, завдяки якому відкрив світові геніальних музикантів Nina Kraviz та Anton Zap, чи резидентство у Berghain/Panoramabar. При цьому він жодного разу не грав в Україні і за певних обставин дуже боявся їхати сюди останнім часом. Тож цей виступ стане першим. 

SOUNDWALK COLLECTIVE

Виступ цього експериментального колективу електронних музикантів з США — завжди прогулянка крізь звуки всесвіту. Вони мандрують, записують те, що чують навкруги, і роблять з цього музику у реальному часі. Один з їхніх перших записів, до речі,  — якась розмова Afrika Bambaataa.
У самому колективі зазначають:
«Ми збудуємо з усього нашого десятирічного каталогу записів дабову / даб-технову структуру. Ми будемо наживо реміксувати всі наші польові записи із зовсім різних, у тому числі майже недосяжних куточків світу: від звуків музичної консерваторії у Шанхаї до рідкісних циганських пісень з берегів Дунаю».

Інші виконавці:

IVAN SMAGGHE , PITICU, HELENA HAUFF, JAMES DEAN BROWN, ETAPP KYLE, ABDULLA RASHIM live, KAMRAN SADEGHI (live), NASTIA, ABELLE.

 


Місце: арт-центр Closer

Адреса: вул. Нижньоюрківська, 31

Дата: 22-23 травня

Час: Відкриття о 21:00

Вартість: 500 грн абонемент на два дні (можна придбати в Closer щоденно з 18:00); 530 грн абонемент на два дні можна придбати онлайн
В день події: 400 грн на один день фестивалю; 600 грн абонемент на два дні фестивалю


Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button