Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вночі 19 травня на майданчику біля метро “Осокорки” знову виріс скандальний будівельний паркан, який неодноразово зносили і палили місцеві мешканці.

“Хмарочос” вже писав про ситуцію з забудовою. З того часу були проведені громадські слухання за участі девелоперів та місцевих жителів, але більшість мешканців не вважає їх такими, що відбулись.

На зеленій зоні біля метро планують звести двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.

Противники забудови анонсували акцію протесту на 19:00, 19 травня, пише “Українська правда. Київ“.

Місцеві жителі наголошують, що за чинним генпланом на території забудови має бути зелена зона. Варто зауважити, що на Осокорках це одне з небагатьох місць з зеленню, хоча й знаходиться воно всередині транспортної розв’язки.

О 19:00 на будівництві зібралося до 200 активістів, серед них багато жінок і дівчат. У руках вони тримають аркуші паперу із гаслами “Ні” забудові ціною зелених насаджень”, “Ми хочемо тонути у зелені, а не у брехні” тощо.

Будівельний об’єкт охороняли люди у камуфляжах і балаклавах із білими пов’язками на рукавах, їх не менше 60 осіб.

08c8c87-tityshky

О 20:00 до місця під’їхали автобуси з працівниками міліції.

Пізніше почалася сутичка між молодими людьми, які були серед активістів і намагалися знести паркан та захисниками будмайданчика у камуфляжі. Міліція втрутилася у сутичку тільки коли з одного з боків полетіли димові шашки та феєрверки.

Після цього активісти перекрили проспект Бажана, в результаті чого утворився затор.

7973176-bazhana

О 22.00Українські новини” повідомили, що всього міліція затримала 5 протестувальників, їм інкримінують частину 4 статті “Хуліганство”

Станом на 23:35 у міліції Києва повідомили, що рух проспектом відновили.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button