Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Третього червня у Києві стартує електромобільний марафон «Київ-Монте-Карло 2015» у якому візьме участь український екіпаж команди ElectroCars. Пілоти Олександр Кравцов та Андрій Ковальов здійснюватимуть пробіг на серійному Nissan Leaf.

10985499_832828060136879_8323125802763455770_n

Марафон триватиме з третього по десяте червня, пройде десятьма країнами Європи та фінішує в столиці Монако Монте-Карло. В рамках змагання електромобілі подолають близько 2800 км. Старт електромобільного марафоні “Київ – Монте-Карло 2015” відбудеться 3-го червня о 20:00 з Михайлівської площі Києва.

Пілоти команди ElectroCars фіксуватимуть усі витрати протягом поїздки, щоб на фініші продемонструвати, що подорожі електромобілем – це не лише корисно для довкілля, але й набагато вигідніше, ніж мандрівки звичайним авто. Щоденні звіти про марафон будуть викладатися на сайті  та на сторінці у Facebook.

Метою змагання є довести, що сучасний бюджетний електромобіль придатний для далеких подорожей. На більшості зарядних станцій України і Європи “заправка” акумулятора електрокара є безкоштовною, тому ця поїздка стане спробою проїхати практично весь континент, не витративши на це суттєвих коштів. Очікується, що бюджет поїздки електрокаром з Києва до Монте-Карло буде прирівняним до кількаденної подорожі Україною за звичайному бензиновому авто.

Перший день змагання стане традиційним для подібних багатоденних гонок прологом. Учасники марафону проїдуть 27 км від Києва до Бучі. Наступні міста, через які проляже маршрут змагання – Рівне, Львів (Україна), Краків (Польща), Острава (Чехія), Братислава (Словаччина), Сомбатхей (Угорщина), Ґрац (Австрія), Марібор, Любляна (обидва Словенія), Падуя, Брешія, Турін, Кунео (все Італія), Ментон (Франція), Монте-Карло (Монако). В усіх містах передбачені зустрічі з міською владою, публічні заходи, присвячені екологічно чистому транспорту, енергозберігаючим технологіям та інноваціям.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button