Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Києві вперше відбудеться фестиваль коміксів Kyiv Comic Con. Тут можна зустрітися із героями й авторами фільмів та коміксів, пограти в настільні та комп’ютерні ігри, взяти участь у конференціях та подивитися презентації. Kyiv Comic Con відкриється парадом косплеєрів. Головною темою фестивалю будуть образи супергероїв з картинок та анімацій, які оживуть на очах у глядачів.

Kyiv-Comic-Con

Перший Comic Con відбувся у Сан-Дієго в 1970 році. Його засновником вважається Шел Дорф, який створив виставку коміксів. С часом фестиваль ставав більшим і кожного року додавалися нові елементи поп-культури (аніме, манга, література жахів, фентезі, комп’ютерні та настільні ігри тощо). Зараз захід відбувається не тільки в США, а й у Канаді, Німеччині, Італії, Польщі, Австралії, Росії, Індії, Японії.

шагурі

Марія Шагурі
(організатор фестивалю)

«Нашою головною метою є створення великої оффлайн-платформи для поціновувачів популярної культури у всіх її найрізноманітніших проявах. В Україні відбувається чимало профільних заходів, присвячених кіно, коміксам, аніме, відеоіграм, ІТ та літературі, у нас є багато профільних магазинів сувенірної продукції, але про це знають лише найвідданіші гіки. Більшість людей переконана, що популярна культура — це трошки не наш формат. Зокрема, ми самі були впевнені, що конкурс коміксів, який ми оголосили разом із Wacom, збере 20 робіт художників максимум — адже хіба хтось у нас малює комікси? Ми були щиро здивовані, отримавши більше 60 робіт, виконаних на справді високому рівні. З них ми відібрали 35 найкращих — надрукуємо спеціальне лімітоване видання до фестивалю. Отож, наш фестиваль — це також можливість для молодих художників, а також розробників відео- та настільних ігор заявити про себе, отримати визнання і знайти собі видавця».

Київський фестиваль буде складатися з десяти блоків: кіно, відеоігри, комікси, косплей & LARP, настільні ігри, література, IT, аніме & манга, маркет та дітям. Також заплановані презентації книжок, майстер-класи від художників, нагородження переможців у різних номінаціях. Тут можна буде придбати сувенірну продукцію у market place та поїсти у фудкорті. Діти зможуть побавитися на ігровому майданчику та відвідати освітні заходи.

КІНО

Цей блок включає презентацію першого українського кіно на основі коміксу Ігоря Баранька – «Максим Оса» та зустріч глядачів з його творцями, показ закарпатського мультсеріалу «Наша Файта», перегляд кліпу гурту Танок на майдані Конґо «Гупало Василь», майстер-клас з 3D анімації Сергія Мельниченка. З учасників будуть Фагот, Фоззі, Олександр Ігнатуша, Тарас Підгірняк, Олена Голубєва та інші. Більш детально про блок можна подивитися за посиланням.

ВІДЕОІГРИ

Геймери зможуть позмагатися у турнірі «Ліга дракона» з League of legends та у ігрі Hearthstone: Heroes of Warcraft, відвідати турнір-презентацію з «Furious Space». Запрошені Opengamer, AB games та Cubbygame. Більше інформації тут.

КОМІКСИ

На глядачів очікують графічний стіл, який демонструє роботу художників, лекції «Чеський комікс: історія і сучасність» Томаша Прокупека, «Хелбой, останній супергерой століття» Бориса Філоненка, «Від коміксу до сценарію та навпаки» Андрія Бабіка, аукціон та вручення призів переможцям конкурсу коміксів. Учасники – Роман Гуро, Олексій Олін, Софі Розуменко, Даогопак, Space Cossacks та інші. Час виступів та усіх учасників можна подивитися тут.

КОСПЛЕЙ & LARP

Відкриється блок парадом учасників. Також відбудеться фотосесія, презентація рольових ігор таких, як «Київька Русь: Народження Лева», «Neverwinter: Before the Dawn» та «WarCraft: Епоха Героїв», нагородження переможців конкурсу костюмів та майстер-клас по танцям європейського бароко. Учасників можна переглянути тут. Для косплеєрів будуть доступні три гримерки, для їх використання потрібно зареєструватися. Якщо ви бажаєте взяти участь у конкурсі костюмів та дефіле, зробіть це за посиланням.

ЛІТЕРАТУРА

Сюди завітають письменники-фантасти Макс Кідрук, Дара Корній, Олександр Михед, Тетяна Щербаченко, Олег Сілін та інші. Програма представлена лекціями Галі Глодзь «Царі метро, боги каналізації та інші мотиви міського фентезі», Дари Корній та Тали Владмирової «Українське міське фентезі: слов’янська міфологія сьогодні», Олександри Рудої «Няшний герой як необхідність в сучасній культурі», благодійним аукціоном, презентацією українського перекладу книги Стівена Кінга «Відродження» та аносами перекладів романів «Воно» та «Кладовище домашніх тварин». Інших лекторів та запрошених можна знайти тут.


Місце: Український дім

Адреса: вул. Хрещатик, 2

Дата: 6-7 червня

Час: 12:00-22:00

Вартість: 100 грн. – один день заходу, 150 грн. – два дні ( в дні фестивалю ціна може змінюватися), дітям до 13 років у супроводі батьків вхід вільний


Квитки можна придбати за посиланням.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button