Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У сквоті на вулиці Терещенківській відкриється кав’ярня Squat 17b yard café. Кафе-дворик працюватиме щодня з самого ранку і до шостої-сьомої вечора. Тут готуватимуть смачну каву, мате, чай пуер та лимонади. Наразі засновники укладають меню десертів: відвідують фестивалі вуличної їжі, спілкуються з кондитерськими. Згодом тут пригощатимуть пирогами та капкейками.

Засновники кафе створили чи найоригінальніший інтер’єр у Києві та затишну атмосферу.

DSC_0319

Довідка:

Сквот на вулиці Терещенківській заснований у 2007 році. У найкращі часи у двох будинках 17-б та 17-в мешкало близько 18 людей. Зараз від простору залишився другий поверх прибудови, тут живе п’ять людей, які спільними зусиллями облаштовують дворик і створюють кав’ярню. Сюди навідуються екскурсії, простір став дуже популярним. Раніше ж тут панувала власна дуже особлива амосфера секретного місця, про яке не всім варто було знати. Своя Республіка. Зараз засновники вирішили змінити формат сквоту і облаштовують кафе, щоб люди, які навідуються у гості, могли насолоджуватися гостинністю  та привітністю.

Cпівзасновниця кафе, Дар’я розповідає про Squat 17b yard café :

Наразі є чарівне місце і атмосфера навколо нього — дворик-оаза і легенда про кав’ярню, яка ось-ось відчиниться. До нас заходять ледь не щодня і запитують, чи ми вже працюємо. Незабаром тут буде кав’ярня-дворик, не одеський, але найкращий у Києві, я думаю. Ми пригощатимемо не лише напоями, а й гостинністю та привітністю, оскільки дуже важливо — зарядитися добром та посмішкою з самого ранку. Часто, це важливіше за будь-який кофеїн світу.

Частиною нашого сквоту завжди було проведення різних івентів: квартирники, концерти, вечірки. У кафе збережеться ця традиція. Тут відбуватимуться лекції, семінари, воркшопи, майстер-класи. Ми готові підтримувати усі ініціативи, головне, щоб вони були спрямовані на позитив і дух сквоту продовжував жити. В першу чергу, ми — арт-простір.

[metaslider id=8730]

Поки що Squat 17b yard café планує працювати тільки влітку. Як буде далі, ми не хочемо загадувати. Оскільки сквот ще у квітні знаходився під загрозою виселення. Але минулося. Сподіваюся, що протримаємося ще багато років.

Створювати заклад у сквоті — зрозуміле рішення. Де ще ви знайдете такий дворик, створений руками його мешканців, де будете впевнені, що вам щиро раді. Для нас це експеримент, оскільки наш сквот був напівзачиненим і про нього мало хто знав, а тепер багато хто почав цікавитися, і формат, який обрало місце, «притягнув» потребу в існуванні кав’ярні.

Ми дуже любимо своїх друзів. Без їхньої участі та допитливості, без дружньої підтримки це місце було б зовсім іншим. І ми чекаємо на них, але з не меншою гостинністю будемо раді вітати нових гостей. Оскільки саме їхня допитливість і зробила дворик таким популярним. У нас невелика команда, це усі резиденти сквоту. Кожен з нас зайнятий своєю діяльністю — реклама, кастинги, діджитал, татуювання, але нас об’єднує спільна справа.  Ми раді особисто знайомитися з відвідувачами кафе.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button