Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23476 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

998Київська міська влада розпочинає системно вирішувати питання заміни потенційно небезпечних дерев у місті.

Зокрема, йдеться про заміну тополь, які з позиції екології та безпеки не є оптимальними для Києва.

Висловити свою думку щодо необхідності заміни київських тополь можна, пройшовши опитування на сайті КБУ «Контактний центр міста Києва» 15-51 у розділі «Інформаційний центр».

Під час цвітіння тополь багато міських мешканців зазнають незручності від пуху, що масово з’являється на вулицях Києва, особливо це стосується людей, що схильні до алергічних захворювань. Також багато тополь є потенційно небезпечними, адже сухими, вони часто падають на дороги під час буревіїв.

Мешканцям пропонують відповісти на три запитання: чи згодні вони з пропозицією замінити тополі, які саме дерева можуть стати достойною альтернативою та чи згодні кияни долучитися до масової толоки й висадити нові дерева.

Тополі у Києві висаджували у СРСР, так як вони вважаються найкращими для міського повітря. Дерева очищують загазоване міське середовище, але при цьому можуть змінити стать і почати викидиати пух кожного літа. Також тополі дуже швидко ростуть, тому ними висаджували багато київських мікрорайонів у пізньорадянську добу. Проте старими, вони можуть падати на людей та автівки.

Всього два тижні тому тополя, що впала, вбила 5-річну дитину у автомобілі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button