Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У кінотеатрі Київ відбудеться прем’єра альманаху “Місцеві”. Це сім історій від молодих українських режисерів про дружбу, любов та міське життя. Героями фільмів є українські міста — Київ, Краматорськ, Херсон, Новояворівськ, Кривий Ріг і Бережани.

68539fdc-2139-4b3c-b6da-59837f1d2866

Альманах представляє найкращі роботи міжнародного конкурсу My Street Films Ukraine, що вперше проводився в рамках Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики “86” у травні 2015 року. Дві стрічки альманаху—- “Мій кристал” Оксани Казьміної та “На Сході” Петра Армяновського — представлятимуть Україну на OpenCityDocFest у Лондоні. Фільм “Pogruzhenie” Олександра Зирянова увійшов до конкурсної програми Одеського міжнародного кінофестивалю.

Прем’єра альманаху пройде у рамках післямови II Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики “86”.

АЛЬМАНАХ “МІСЦЕВІ”

“Бережани, Бирижини”

Василь Павук, Бережани, 9’
Передати дух міста. Показати кілька граней шліфованого віками дивовижного старого та водночас сучасного міста Бережани.

“Серед хат”
Оксана Носач, Київ, 6’
Місто потрапило до села… Чи, може, це село опинилось посеред міста? Абсурдність співіснування двох світів в одному просторі.

“Колишні”
Олена Москальчук, Дмитро Бурко, Київ, 12’
Книжковий ринок Петрівка – місце, куди зносять старі, непотрібні книжки. Продавці цього ринку – люди «старого загартування», які досі сприймають книгу як своєрідну валюту.

“POGRUZHENIE”
Олександр Зирянов, Херсон, 13’
Головний герой фільму – це час у провінційному місті, який обчислюється не хвилинами, годинами чи днями, а певними подіями.

“На Сході”
Пьотр Армяновський, Краматорськ, 9’
Краматорськ – це місто великих заводів, брудного повітря й розбитих доріг. Всього того, що мені не подобалось у рідному Донецьку, але за чим я тепер сумую.
Особлива відзнака журі конкурсу My Street Films Ukraine, представлятиме Україну на фестивалі Open City Doc Fest у Лондоні.

“Мій Кристал”
Оксана Казьміна, Новояворівськ – Київ – Кривий Ріг, 15’
Оксана і Саша мали багато спільного в їхньому рідному Новояворівську, але потім їхні дороги розійшлися. Чи бувають колишніми найкращі друзі, рідні міста та перші закоханості?
Переможець конкурсу My Street Films Ukraine, представлятиме Україну на фестивалі Open City Doc Fest у Лондоні.

“Я на дитмайданчику”
Поль Гранек, Київ, 12’
Русанівка – це острів-мікрорайон, який населяють діти, собаки, старі та рибалки. Фільм показує іронію людського буття, затиснутого між дитмайданчиком і кладовищем домашніх тварин.
Приз глядацьких симпатій конкурсу My Street Films Ukraine


Місце: Кінотеатр «Київ»

Адреса: Велика Васильківська, 19

Дата: 12 червня

Час: 19:00

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button