Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23480 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

UPD

Київські художники повісили на вулиці Грушевського десятиметрову стріт-арт інсталяцію у вигляді отари овець Якова Гніздовського. Арт-об’єкт висить біля Національного художнього музею України і є анонсом виставки митця. Нагадаємо, раніше єдина вивіска-анонс виставки Гніздовського була знята співробітниками КП «Київреклама». Натомість художники влаштували творчий протест і повісили на її місці арт-об’єкт.

[metaslider id=9573]

Фото: Олександр Ком’яхов

У Києві можна приєднатися до мистецького марафону. У Національному художньому музеї України відбудеться захід «Вівці. Свобода!» на підтримку виставки Якова Гніздовського. Він є автором овечки з Бронкського зоопарку та ще декількох отар.

овцы

Цими вихідними українські художники будуть малювати овечок, а всі охочі можуть приєднатися до створення власних. Потім намальовану отару розмістять на огорожі музею та повісять замість демонтованої вивіски. Шаблони та перманентні маркери видадуть на місці.

Художник Яків Гніздовський недарма зображував саме овець, адже був впевнений, що вони – вільні істоти. Через їхню свободу він шукав власну. Відпустивши отару на волю, ми самі стаємо вільними.

Список художників:
Олександр Ком’яхов (автор креативної ідеї)
Марія Куликовська
Вікторія та Віталіна Лопухіни
Микола Гончаров
Олена Агамян
Олександр Грущенко
Олеся Драшкаба
Ганка Третяк


Місце: Національний художній музей України

Адреса: вул. М. Грушевського, 6

Дата: 5 липня

Час: 12:00-16:00

Вартість: безкоштовно


Картина: Яків Гніздовський. Вівці відпочивають. 1985. Папір, лінорит. Твір з колекції НХМУ

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button