Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23459 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві відбудеться «Літній літературний лекторій», де кожен, хто цікавиться літературою, може прослухати лекції українських авторів.

книги

З 7 липня по 31 серпня у внутрішньому дворику видавництва «Смолоскип» 15 митців проведуть семінари та майстер класи на теми книговидання, літературної критики, письменництва тощо. Відвідати лекторій може кожен, хто цікавиться розвитком літератури : автори, редактори, видавці, перекладачі, журналісти, публіцисти та культурні діячі.

Лекторами будуть письменники Оксана Забужко, Ірена Карпа, Любко Дереш, Катерина Бабкіна, Лариса Денисенко, Анатолій Дністровий, Богдана Матіяш, Володимир Арєнєв, Антон Санченко, Ірина Шувалова, екс-головред Esquire Ukraine Олексій Тарасов, журналістка і перекладачка Ірина Славінська, директор «Видавництва Старого Лева» Микола Шейко, літературознавці Ростислав Семків та Сергій Іванюк (Оксеник).

Обов’язкова попередня реєстрація за посиланням.

Програма лекторію:

7 липня – письменниця, публіцист Ірена Карпа «Як стати письменником»

9 липня –  прозаїк, культуролог Любко Дереш «Кінець Льодовикового періоду. Творча інтуїція і «розморожування» творчого потенціалу особистості»

14 липня – письменниця, публіцист, радіо- і телеведуча Лариса Денисенко «Як натренувати письменницький «нюх» і спостережливість»

16 липня – письменник, сценарист, літературний критик, сценарист веб-серіалу Володимир Арєнєв «Як написати фантастику, цікаву не тільки фанам?»

21 липня — редактор, публіцист, керівник інтернет-проекту Buro 24/7 Олексій Тарасов «Як писати публіцистику»

23 липня — письменник-мариніст, перекладач, публіцист, директор видавництва «Електрокнига» Антон Санченко «Гроші та література: як і на чому заробляти письменнику в Україні»

28 липня — письменник, перекладач, художник Анатолій Дністровий «Письмо і гілетичний ресурс автора»

29 липня —  письменниця, перекладач Ірина Шувалова «Міжнародні можливості для письменників. Як отримати літературні гранти, стипендії та резиденції»

4 серпня — поетеса, літературний критик, редактор Богдана Матіяш «Пошук власної мови. Спокій і довіра письма»

6 серпня -—літературознавець, критик, дитячий письменник Сергій Іванюк «Як писати для дітей і підлітків»

13 серпня — поетеса, прозаїк, журналістка, сценарист, драматург Катерина Бабкіна. Тема уточнюється

18 серпня — директор «Видавництва Старого Лева» Микола Шейко «Як зробити успішне видавництво в Україні»

20 серпня — письменниця, літературознавець, перекладач, публіцист Оксана Забужко «Як написати сучасний роман»

27 серпня — перекладачка, журналістка, літературний оглядач Ірина Славінська «Що (не) пишуть про сучасну українську літературу в сучасних українських медіа»

31 серпня — видавець, літературознавець, автор перекладів, директор видавництва «Смолоскип» Ростислав Семків «Англійська література: від провінційності до величі та стабільності. Імена і тренди»


Місце: Внутрішній дворик видавництва «Смолоскип»

Адреса: вул. Межигірська, 21

Дата: 7 липня – 31 серпня

Час: 19:30

Вартість: одна лекція – 70 грн.


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button