Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23471 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Департаменті містобудування та архітектури стартує цикл заходів, присвячених розробці нового механізму участі громади міста Києва у прийнятті рішень, які стосуються просторового міського розвитку.

20103_484985444997938_4729252363012901315_n

Програма складатиметься з двох частин: освітнього курсу про іноземний та український досвід з участі громадськості в прийнятті рішень в місті й проектного семінару (workshop) з вироблення конкретного механізму.

Основною метою є винайдення способів повноцінного контакту та співпраці громади, влади та бізнесу, через нестачу якого виникають протистояння мешканців намірам влади, яка хоче встановити новий об’єкт у місті чи облаштувати територію без дозволу й урахування думки громадськості.

Наразі чинним законодавчими актами передбачено лише процедуру громадських слухань при розробці містобудівної документації – генерального плану міста, плану зонування та детальних планів територій. У європейських країнах подібні проблематичні питання традиційно обговорюються громадою, мешканцями міст та владою.

Захід розпочнеться з лекції CIM-експертки (The Centre for International Migration and Development (CIM) – центр з підбору експертів та менеджерів на замовлення роботодавців з країн, що розвиваються. Створений при Німецькому співтоваристві з економічного співробітництва (GIZ) з урбаністики Катаріни Георге на тему «Різні форми громадської участі в Німеччині».

Програма заходів:

Освітній курс:

15 липня — Тема: «Різні форми громадської участі в Німеччині» Лекторка: лекція CIM-експертка з урбаністики при Департаменті містобудування та архітектури Катарини Георге (Katharina George)

22 липня –Тема: «Досвід США у залученні громади до збереження історичної спадщини». Лекторка: канд. істор. наук, керівника сектору історико-бібліографічних досліджень Інституту «УкрНДІпроектреставрація», стипендіату програми Фулбрайт 2014-2015 років Катерини Гончарової.

29 липня 2015 року (середа) –Тема: «Сучасні реалії участі громадськості в Україні». Лекторка: нач. відділу Департаменту містобудування та архітектури Анна Бондар. Дискусія в колах — «Круги й лінії».

Проектний семінар:

Вересень 2015 року (дата уточнюється).

У семінарі візьме участь мультидисциплінарна команда – орієнтовно 12 осіб. Для участі в семінарі необхідно:

1) Відвідування освітнього курсу в повній мірі.

2) Мотиваційний лист.

3) CV

Учасників семінару відберуть на конкурсній основі.

Текст: Єлизавета Гречишкіна


Місце: Департамент містобудування та архітектури КМДА

Адреса: вул. Хрещатик, 32

Дата: Старт 15 липня

Час: 18:30

Вартість: Вхід вільний


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button