Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23462 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Dvorets_Ukraina_stantsiya_metro_1

Столичний метрополітен проводить роботи відповідно до рішення Київради «Про заміну комуністичної символіки на будівлях та спорудах, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва». Про це пишуть на сайті КМДА.

Читати також: Які комуністичні символи приберуть у метро? Пояснення

Зокрема, на бронзових литих карнизах у центральному залі станції «Шулявська» демонтовано напис «Комунізм» та зірки між словами «Мир, праця, свобода, рівність, братство».

Крім того, знято барельєф серпа і молота на станції «Берестейська». Вони були розміщені на дверцятах кабельного відсіку.

Також закрито мозаїчне панно «Червоноармієць» та два карбування «Зірка червоної армії» і «Зірка Радянської армії» на станції «Палац Україна».

«Щодо цієї станції, то подібний досвід у нас уже був на «Театральній», де зараз розміщено проект «3D сцена». Ми відкриті до всіх пропозицій зображення на станції «Палац Україна», – сказала речник київської підземки Наталка Макогон.

Нагадаємо, що столичні активісти збирали підписи проти демонтажу унікальних мозаїк доби радянського періоду, які не містять комуністичних символів (зірок, серпів та молотів).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button