На три тижні «Хмарочос» переїжджає працювати до коворкінгу «Платформа». Про свій досвід ми розповідатимемо у спецпроекті «Три тижні на заводі: як працюється у коворкінгу «Платформа».

Коворкінг відкрився у червні, цього літа. Він знаходиться у промзоні на території колишнього Дарницького шовкового комбінату. Разом з арт-заводом ПЛАТФОРМА вони утворюють синергію, у результаті якої закинута територія на периферії перетворюється на живий та сучасний урбаністичний простір. На Лісову з’їжджаються кияни з усіх районів, аби провести вікенд на фестивалях кави, їжі чи музики, у що рік тому навряд чи хтось міг повірити.

DSC_0707

Відтепер територія набуває нових сенсів і перетворюється також на креативний хаб. Як кажуть керівники коворкінгу, це — пілотний проект, згодом планується освоєння величезного цеху, який знаходиться поряд. Простором керують ізраїльтянин Рафаель Юха та українка Катерина Горіна. Вони позиціюють коворкінг, як надсучасне місце для роботи, орієнтоване на креативну індустрію. Коворкінг облаштований таким чином, аби різні команди могли не лише комфортно працювати, а й комунікувати між собою, надихатися новими ідеями та створювати революційний якісний продукт.

Останнім часом у Києві з’явилося чимало альтернатив стандартним офісам. Це вільні простори, антикафе, тайм-кафе. На відміну від усіх інших, у коворкінгу ви сплачуєте мінімум за місяць роботи і можете обирати: працювати на закріпленому місці чи ні, або винайняти окрему кімнату.

Спочатку у нас виникали деякі побоювання щодо тривалого транспортування до робочого місця в районі метро «Чернігівська». На практиці ж виявилося, що переїзд не займає більше, ніж 30 хвилин на метро, а якщо вирушати автівкою — шанс потрапити у затор рівний нулю, оскільки ви рухаєтеся проти течії. Але цьому буде присвячена окрема стаття.

DSC_072689

Коворкінг нагадує сучасний лофт з робочою атмосферою. Тут є open space — велике світле приміщення зі столами, розташованими на достатній відстані один від одного; окремі кімнати-трансформери зі скляними дверима та стінами, які роз’їжджаються. За потреби з декількох таких кімнат можна зробити одну; кімнати для переговорів по скайпу та презентацій; барна стійка, призначена для роботи за спеціальним абонементом — три дні на тиждень; міні-кухня, облаштована кавовою машиною та холодильником з бейглами та сендвічами від GUD; також, як в IT-офісах тут є душові кімнати, що особливо зручно для велосипедистів. Простір обладнаний високошвидкісним Wi-Fi.

У вартість користування коворкінгом входить використання усієї техніки — сканери, принтери, а також напої, якщо є бажання, можна зарезервувати шафу для речей.

Коворкінг працює цілодобово, про досвід роботи вночі ми напишемо пізніше. За рахунок скляних стін, які відгороджують приватні офіси, навіть сидячи в open space видно усіх працівників простору, що дозволяє себе відчути частиною великої родини, не заважаючи одне одному.

DSC_0716

Наразі коворкінг заповнений на 70%. В open space можуть розміщуватися близько 42 чоловік, сам коворкінг розрахований на 80-100 людей.

Тут працюють веб-дизайнери, IoT Hub (лабораторія-акселерат «Інтернет речей»), студія графічного дизайну Hoga та компанії, які займаються виробництвом локального українського продукту. Але про це ми розповімо в окремій статті.

11798336_1121386841208393_1876010801_n-(1)
Катерина Горіна,

керівник коворкінгу

«Ми надаємо повний комплекс послуг. Клієнти платять один раз на місяць і використовують ресурс коворкінгу без обмежень. Ми пропонуємо так звану екосистему, яку створюємо разом зі своїми партнерами. Якщо у ході роботи комусь із клієнтів знадобиться юридична консультація чи надання бухгалтерських послуг, ми допомагаємо вирішувати ці питання.

Ми орієнтовані на IT сектор. Наші партнери — Microsoft, Yandex, а також венчурні фонди. Але головна відмінність — у нас є власний інвестиційний комітет і ми самостійно вкладаємо кошти у перспективні стартап-проекти. Головна цінність коворкінгу полягає у тій атмосфері, яку ми тут створюємо — коли людина, яка приходить сюди працювати, може знайти корисні контакти для себе. Ми створюємо networking і бачимо, як наші клієнти об’єднуються, щоб втілювати нові спільні проекти».

Ціни:

Open space

незакріплене місце на людину у місяць — 1800 грн;

закріплене місце на одну людину у місяць — 2200 грн;

Work-bar (робота за барною стійкою)

Можна приходити три рази на тиждень, вартість на місяць з людини — 1000 грн;

Приватний офіс

На одну людину — 4200 грн на місяць;

Дві людини в офісі — 3400 грн з кожного за місяць;

Три людини — 3300 грн з кожного.

У стандартному модулі вміщується три особи.

WordPress › Помилка

На сайті виникла критична помилка.

Дізнайтеся більше про усунення неполадок WordPress.