Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
dyzainkod

Проект ЛУН.ua виступив ініціатором та розробником першої в місті збірки правил оформлення вивісок, табличок, вказівників та інших видів навігації для житлового комплексу. Завантажити та переглянути її можна за посиланням.

Ця збірка створена для ЖК «Сонячна Брама». ЛУН.ua розробив дизайн-код безкоштовно, але за умови, що компанія зобов’язується ці правила запровадити в реальному житті. Автори вважають, якщо не зробити цього зараз, то ЖК з часом почне виглядати, «як ринок на Троєщині»: недолугі вітрини, вивіски, все блимає і переливається.

designkod

У збірці правил пояснюється як слід розміщувати вивіски, вказівники та таблички на зовнішніх стінах будівель, а також наводяться приклади та контрприклади. Так, за задумом авторів, власники бізнесів на території житлового комплексу мають слідкувати, щоб вивіски не закривали декоративні частини фасаду, не були надто яскравих кольорів і не дратували миготінням.

Панелі-кронштейни мають висіти на стінах не для реклами, а як покажчик для полегшення пошуку закладу. Тому на них забороняється розміщувати іншу інформацію, окрім назви закладу, логотипу та назви роду діяльності.

Те саме стосується і табличок, до того ж, вони мають розміщуватись на рівні очей. Матеріал з якого виготовлені елементи навігації має гармонійно поєднуватись з облицюванням фасаду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button