Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На Подолі відбудуться Літературні прогулянки, організовані командою «Їздець» — екскурсії проводитиме літературознавець Ярина Цимбал та києвознавець Владислава Осьмак.
Без имени

«Від базару до храму: книжкові секрети Контрактової»

Контрактова площа – це не тільки Могилянка, пам’ятник Сковороді та Сагайдачному, вулична їжа, біржа, храм та інші знайомі усім місця. Окрім них тут ще є багато пам’яток, про якіі писали українські класики. Владислава Осьмак розповість, хто саме з українських, російських, польських та французьких авторів писав про життя, події Подолу та його історію. Зареєструватися можна тут.


Місце: біля пам’ятника Григорію Сковороді

Адреса: Контрактова площа

Дата: 8 серпня

Час: 16:00-17:00

Вартість: 50 грн.


«Гольфштром по Києву: футуристи в місті»

Через сто років після футуристів учасники зможуть пройти шляхами письменників Михайля Семенка, Гео Шкурупія, Миколи Бажана, режисерів Леся Курбаса і Марка Терещенка, художників Вадима Меллера, Майї Симашкевич і Георгія Дубінського. Зазирнути на виставу в Мистецькому об’єднанні «Березіль» і театрі імені Гната Михайличенка, зануритись в атмосферу скандальних літературних вечорів, опинитись у редакції «Пролетарської правди» та клубі робкорів на виступі Володимира Маяковського, зайти на збори Асоціації панфутуристів – з Яриною Цимбал можливо все.

Всеукраїнське фотокіноуправління і редакція журналу «Кіно», першого в СРСР журналу про кінематограф, доповнять розповідь про пошуки авангардного мистецтва. Приємний бонус – учасники зможуть погортати примірники журналу «Кіно» за 1929 рік.

На прогулянці ви дізнаєтесь не лише про життя футуристів, а й про літературний побут 1920-х. Київські квартири Михайля Семенка, Гео Шкурупія, Миколи Бажана, літературний салон сестер Лещинських, про який регулярно доносили в органи пильні сусіди, — цікава і маловідома сторінка історії, без якої неможливо уявити літературне життя. Реєстрація на прогулянку за посиланням.


Місце: біля входу в Музей історії Києва

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 7

Дата: 9 серпня

Час: 14:00-16:00

Вартість: 90 грн.


Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23449 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button