Хто працює у коворкінгу «Платформа»?

Дата публікації: 11.8.2015 Розділ: Платформа Автор:

Третій тиждень, як команда «Хмарочосу» працює у коворкінгу «Платформа».

За цей час вільного місця в open space і окремих офісах значно поменшало: сюди заїхало чимало «новачків». Тож нам стало цікаво, ким є наші сусіди? Серед працівників коворкінгу — дизайнери, веб-дизайнери, програмісти, працівники IT-сфери, та люди, які займаються виробництвом їжі та напоїв.

 

11169701_934294976614851_7517282733160139318_oДмитро Яринич

керівник студії графічного дизайну Hooga creative agency

«Я займаюсь дизайном протягом десяти років. Наша студія Hooga creative agency реалізувала декілька великих книжкових проектів: у співпраці з каналом «1+1» ми створили книгу про Майдан, яка має назву «94 дні». Ми співпрацюємо з видавництвом «Основа» та телеканалом Ukraine Today. Крім цього працюємо зі стартапами та малим бізнесом, розробляємо для них айдентику, робимо брендинг.

В нашій команді працює троє чоловік. Але час від часу з’являються стажери, тож у середньому виходить троє-п’ять людей.

Мені подобається у коворкінгу тим, що тут панує робоча атмосфера. До цього ми працювали у більш камерній обстановці, бувало, починали «варитися у власному соку», через те, що ніхто не ходив повз, не було руху.

Тут гарна атмосфера, чимало людей, тут ми легко можемо знайти замовників, партнерів та колег. Крім того коворкінг «Платформа» — наші партнери, ми для них робимо деяку роботу, наприклад, розробляли планери та номерки».

1544585_640467516002284_2509977225256254679_nТарас Парандій

засновник проекту FISHBORN та організатор катань на каяках щочетверга

«Протягом останнього часу я займався освітою у сфері стартапів, зокрема проектом Startup Ukraine. Наразі ж почав працювати у сфері їжі. Минулого року брав участь у фестивалі «Уличная еда» з проектом FISHBORN. Ми смажили лосося і форель. До того, як підвищилася ціна на цю рибу у зв’язку зі зростанням курсу долара, ми були дуже успішні — люди хотіли споживати наш продукт. Часто запитували, де можна спробувати таку рибу за межами фестивалю. Зараз Роман Тугашев (ред. організатор фестивалю «Уличная еда») нас і досі запрошує брати участь у фестивалі, але я зрозумів, що участь у ньому з рибою — надто вузький сегмент. Люди не звикли їсти стільки ж риби, скільки і м’яса. Зараз я працюю над новим проектом, який пов’язаний з м’ясом. Це не зовсім фестивальний формат. Він більше орієнтуватиметься на задоволення потреб людей і ресторанів і постачання продукту саме їм. Що це конкретно, можна буде дізнатися найближчим часом.

Нашій Facebook-групі «Каяк» неповних чотири місяці. На початку літа я побачив, як мої друзі катаються зранку на каяках, і самому захотілося спробувати. Покатався два чи три рази, потім друзі побачили мої фотографії і почали один за одним проситися, мовляв, вони також хочуть кататися зранку. Я сказав, без проблем, приходьте у четвер о сьомій ранку до метро Гідропарк, ми беремо всіх, хто тільки забажає. Так у закритій групі у Facebook нас вже близько 400 людей. Це друзі друзів, а зараз приходять кататися люди, яких я навіть не знаю. Останнього четверга був аншлаг, ми встановили, напевно, київський рекорд по одночасному перебуванню на каяках: було 65 людей. Близько десятьом не вистачило каяка. Кататися будемо, допоки не стане холодно».

11244570_862279653860102_3404829114049667237_nОлег Озерний

співзасновник кавової компанії NUARE та Premio Group

«Наша команда займається організацією виробництва кави на арт-заводі ПЛАТФОРМА. Плануємо облаштувати обсмаження кави за склом. Це буде відкрите виробництво, куди кожен зможе прийти випити каву і поспостерігати за процесом її обсмаження.

Наразі ми відкрили тут склад сировини і маємо офіс у коворкінгу. Таким чином, у нас працюватиме виробництво та кав’ярня в одному місці. Каву ми імпортуємо з Німеччини, куди вона доставляється з усього світу, тут вона зберігається на величезних складах, а потім поширюється по Європі. У планах у нас згодом привозити каву з країн-виробників.

У цій сфері я працюю п’ять років. Наша команда — одна з перших, хто почав робити мобільні кав’ярні. Ми розробляли їх «під ключ», а також укладали угоди з іншими компаніями з обсмаження кави згідно з нашими уподобаннями. Кав’ярні на колесах — були першими клієнтами й першим досвідом роботи з кавою загалом, з яким прийшло розуміння усіх нюансів з обжарювання кави, специфіки сировини, і того, як багато залежить від людей, які цю каву продають».11062732_973450176011947_5210558168779958153_n

Марія Леоненко

арт-директор

«Я працюю арт-директором на проекті, присвяченому видавництву книги «Слава України: культурний простір». У ній в форматі абетки будуть надруковані історії про 120 українців, які працюють у сфері культури: музиканти, художники, режисери, фотографи, письменники. Це історії про наших сучасників. Проект реалізовується за підтримки платформи «Сultprostir», на якій висвітлюються культурні події в Україні. Ідея виникла рік тому, у зв’язку з тим, що люди почали цікавитися власною історією, а ідентифікувати себе, як українця, стало приємно. Книга створюється для того, аби дати відчути читачам, що знати культурний простір своєї країни — це знати себе особисто. У ній буде більше ніж 500 сторінок, з візуальним оформленням і відсиланням до авангарду в мистецтві — ми створили унікальну абетку і персональні бюсти для героїв, серед яких — Лесь Подерв’янський, Сергій Жадан, Борис Михайлов, Мирослав Слабошпицький. Вийти у друк книга планується взимку. Весь матеріал буде перенесений у спецпроект на сайті «Сultprostir».

10461997_10204651778586725_3071766752450207055_n

Денис Потапов

веб-дизайнер

«Я фрілансер і займаюся веб-дизайном. Працюю дизайнером протягом семи років, виконую замовлення, в основному, для іноземного ринку — Європи та США.

Я, напевне, перший, хто заїхав у коворкінг. До цього працював у багатьох коворкінгах Києва, майже у всіх. У тому числі й на Арсенальній. Але центр міста мені не подобався через затори та проблеми з паркінгом. Для роботи мені не підходить відсутність цілодобового доступу до робочого місця, адже у дизайнерів часто буває, що роботу потрібно закінчити терміново, і потім виникають проблеми з доступом до робочого місця. Про завод і коворкінг я дізнався зі статті у грудні 2014 року. Мені ця ідея дуже сподобалася і я знайшов їхню групу у Facebook. Пізніше Катя (ред. Катерина Горіна, одна з керівників коворкінгу) запропонувала приїхати на екскурсію і показала простір, коли тут ще нічого не було. Деякі речі облаштувати підказав я. Наприклад, душові, спеціально для тих, хто приїздитиме на велосипеді. Тільки но простір відкрився, я сюди заїхав. Напевне, тому у мене найкрутіше місце».

11843984_1168677983162039_1985442873_n-(1)Тома Лазаренко

працює у сфері PR та організації подій

«За основним фахом я піарник і часто працюю з командами організаторів різноманітних івентів та ініціатив. У коворкінгу разом з Аріанною Хмельнюк та Веронікою Моль (організатори проекту NIICE та Summer Desing Coworking) наразі розробляємо освітню платформу, що має на меті підготувати фахівців, які створюють якісні соціально-культурні проекти та бажають втілювати свої ідеї та ініціативи у команді творчих однодумців. Хочемо донести до учасників, що організація івентів та культурних проектів — це не хаотичний, а стратегічно виважений процес, як і інший різновид бізнесу. Тому ми готуємо цілісну програму на основі теоретичних та практичних знань з event та project менеджменту, кейсів вдало реалізованих проектів у галузі креативних індустрій (кіно, музика, арт і не тільки) та багато відкритих зустрічей з фахівцями та міськими активістами.

Перший модуль занять стартує вже на початку жовтня, наприкінці серпня ми починаємо проводити анкетування та співбесіди з кандидатами. До речі, всі подробиці щодо нашої освітньої платформи ви можете дізнатися вже 19 серпня на арт-заводі Платформа, де у 20.00 відбудеться лекція лондонського дизайнера Михайла Обрізківа про культуру мейкерів та організацію вільних просторів у форматі maker spaces».

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Місце роботи для людини: що зручного є у коворкінгу

Експеримент: доїхати на «Платформу»

Як це: працювати у коворкінгу на лівому березі Києва?

Опублікувати в соцмережах

Підтримати проект

Підписуйтесь на розсилку і щотижня отримуйте наші найкращі публікації до себе у поштову скриньку. Обіцяємо не спамити!