Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На початку вересня у Києві відбудеться хакатон Kyiv Smart City, метою якого є зібрати під одним дахом талановитих людей, яким не байдуже майбутнє Києва та які мають, що запропонувати місту.

706726

Захід присвячений розробці сервісів та мобільних застосунків на базі відкритих даних та API, які зможуть покращити життя киян та сприятимуть розвитку Києва як «розумного міста».

Організатори зазначають, що захід буде цікавий ІТ спеціалістам і дизайнерам, які готові долучитися до створення сервісів та мобільних застосунків для міста, розробникам, громадським організаціям, що потребують ІТ-допомоги чи експертизи для удосконалення власних проектів, ІТ-компаніям, що готові стати партнерами або спонсорами події, а також компаніям, що мають досвід розробки та впровадження Smart City проектів та готові розповісти про свій досвід, а також представникам преси, волонтерам та активістам.

В рамках заходу відбудеться:

  • Знайомство з ідеологами ініціативи Kyiv Smart City.
  • Розробка сервісу і мобільного додатку на базі відкритих даних, API міста, також можна буде реалізувати власну ідею.
  • Можна розповісти про свою ідею, проект, прототип та почути відгуки наших експертів.
  • Можна дізнатися про успішні кейси як українських міст, так і найпрогресивніших Smart Cities світу.

Що потрібно Києву?

ВСЕ, що здатне покращити повсякденне життя киян. Це може бути путівник для туристів, розклад маршрутів, мапа дорожніх робіт, система оплати за муніципальні послуги, система контролю за роботою чиновників та служб міста або інше smart-рішення, яке нестиме реальну користь городянам.

Де брати дані?

Список відкритих даних та API можна знайти тут, а також на сайті Kyiv Smart City в розділі «Документи». Також ви можете зробити запит необхідних для вас даних за цим посиланням.

Реєстрація

Усі охочі взяти участь у хакатоні, хто має цікаві ідеї, сили та натхнення, щоб допомогти улюбленому місту, реєструйтеся тут. Представники ЗМІ запрошуються зареєструватися за цим посиланням. Усі запитання можна надіслати на адресу: [email protected]. Участь у хакатоні безкоштовна.  Організатори потурбувалися про харчування. Передбачене окреме меню для вегетаріанців – але про свої побажання учасників просять попереджати заздалегідь.


Місце: Atmasfera 360

Адреса: Велика Васильківська, 57/3

Дата: 5-6 вересня

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button