Три тижні, які «Хмарочос» працював у коворкінгу «Платформа», добігли кінця. За цей час ми сповна відчули різницю між роботою у хофісі, звичайному офісі, кафе та коворкінгу. Редакція живе на правому березі Києва, тому ми вирішили не обмежувати себе у транспортуванні і добиралися до «Платформи» альтернативними способами, зокрема, на велосипеді (в принципі, не радимо повторювати цей експеримент, поки київськими мостами не прокладуть велодоріжки).

Ми зробили перелік переваг, чому варто працювати саме у коворкінгу, і залюбки ділимося ними з вами.

Робоча атмосфера

На відміну від роботи вдома, де до третьої можна сидіти за чашкою кави в одній піжамі, робота у коворкінгу дисциплінує. Тут панує робоча атмосфера, працює чимало інших команд, і, в основному, панує тиша. Що саме по собі підвищує продуктивність. Крім того, у коворікнгу «Платформа» працюють абсолютно різні представники креативної індустрії, з якими з легкістю можна завести бесіду за барною стійкою чи в open space, і знайти корисні для себе контакти.

Networking

На відміну від звичайного офісу, де працюють люди з однієї компанії, у коворкінгу зосереджені фрілансери та працівники різних компаній. Тут не потрібно далеко ходити, аби знайти дизайнера, веб-дизайнера чи програміста. Більше того, команда коворкінгу займається організацією надання юридичних та бухгалтерських послуг безпосередньо на території арт-заводу.

Зручності

Зручності в офісі: наявність душової чи кухні, або доступ до необхідної техніки: принтера чи сканера —  дуже важливі. Такі речі дозволяють робити вибір: їхати на роботу на автівці, у громадському транспорті чи на лонгборді, велосипеді або електросамокаті; піти на обід до закладу харчування, чи з’їсти власноруч приготований сендвіч. Працювати у коворкінгу «Платформа» зручно тим, що ви не відчуваєте обмежень, а це дозволяє почуватися максимально комфортно, на відміну від більшості звичайних офісів.

До речі, навіть працюючи в open space, команди можуть бронювати собі переговорні кімнати й окремо обговорювати усі робочі моменти. (Ця послуга включена у вартість). Зі свого досвіду можемо сказати, що це зручно.

DSC_0718

Коворкінг і арт-завод ПЛАТФОРМА

Хоча, багатьом може здатися, що коворкінг знаходиться хтозна де, плюсом є те, що він розташований на території арт-заводу і є його частиною. Наразі головна перевага від цього полягає у вільному відвідуванні коворкерами подій, які тут відбуваються.

У найближчому майбутньому , на території колишньої Дарницької шовкопрядної фабрики з’явиться ще один величезний коворкінг, де працюватимуть представники креативних індустрій України. Тому територія стане ще більш пристосованою для автономної роботи на лівому березі Києва. Такий собі креативний анклав.

Місце розташування

Якщо ви живете на лівому березі, коворкінг «Платформа» — ідеальний варіант для роботи. Якщо ж в історичному центрі міста чи недалеко від нього — вранці, їдучи на авто, ви навряд чи потрапите у затор, бо переважна більшість людей їде на правий берег. З громадським транспортом теж не виникає проблем. Один мінус — територія поряд зі станцією метро Чернігівська нагадує Індію.

Загалом на лівому березі не так шумно, як у центрі, і є декілька парків. На території арт-заводу облаштований сквер. А біля коворкінгу є чудова тераса з зеленим газоном.

Але є деякі речі, яких нам не вистачало. Зокрема, ми б додали:

Велопарковки. У коворкінг можна приїхати на велосипеді, а після — прийняти душ, але поки що тут не встигли встановити велопарковку. Тому свій ровер доводиться кріпити до металічних стовпців, чи паркану;

Сегвей чи самокат. Територія арт-заводу дуже велика, тому пішки пересуватися по ньому складно. Працівникам коворкінгу не завадили б сегвеї або самокати, на яких вони б могли доїжджати, наприклад, до прохідної чи парковки біля ТЦ «Даринок»;

Кімнату для відпочинку. У коворкінгу можна працювати 24 години на добу, у такому темпі, інколи не вистачає кімнати для відпочинку з диванами, на яких можна було б подрімати.

WordPress › Помилка

На сайті виникла критична помилка.

Дізнайтеся більше про усунення неполадок WordPress.