Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В рамках стратегії розвитку креативних індустрій в малих містах Конгрес культурних активістів організовує воркшоп в місті Бердичіві.

Метою воркшопу є:

розбудова активної громади;

розробка довгострокової стратегії розвитку Бердичіва спільно з громадою;

створення культурного простору спільними зусиллями.

Що буде на воркшопі?

Стратегія буде спрямована на вирішення викликів, притаманних маленьким містам України. А саме  на створення креативних індустрій, створення культурних центрів, актуалізацію проблем енергозбереження та екології, створення культурного інформаційного простору, перетворення маленького середньостатистичного міста з пострадянського до нового, орієнтованого на культурні індустрії. Стратегія та проекти, розроблені підчас воркшопу можуть втілені в подальших міських програмах розвитку на законодавчому рівні.

Чому Бердичів?

Тому що це місто з надзвичайним культурним потенціалом, у який ми віримо. Ніде інде ви не побачите такої еклектики релігійних світоглядів та культурних пластів. Це місто з нетиповою культурною різноманітністю. Місто єврейської мудрості та теософських суперечок хасидів та митнагдім. Місто, яке мало свою біржу, декілька десятків ремісничих цехів та 4000 майстерень. Місто, яке 50 років було банкіром Російської імперії, монополістом виробництва тканини та проводило 10 міжнародних ярмарків на рік.

Місто 80 синагог, православних церков та католицького символу віри – Богородиці Бердичівської. Місто монополістських війн ремісничних цехів та залізничних магнатів парового віку. Центр автоосблуговоючої промисловості України 2000-х. Місто, де за один день будуються вело-доріжки. Місто натхнення Оноре де Бальзака, Шолом Алейхема, Джозефа Конрада та Нечуй-Левицького. Це місто Бердичів.

Більше про воркшоп читайте за посиланням.

Розклад воркшопу дивіться тут.

Критерії відбору учасників та вимогу до результатів дослідження можна прочитати отут.

А записатись для участі у воркшопі можна за цим посиланням.


Місце: м. Бердичів, арт-студія Ризома

Адреса: вул. Червона, 67

Дата: 5-6 вересня

Вартість: 100 гривень


Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23389 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button