Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23449 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

8 вересня 2015 року (вівторок) відбудеться перший захід серії обговорень щодо подальшої долі та переосмислення території, на якій був розташований пам’ятник Леніну на бульварі Т. Шевченка та прилеглої території.

Протягом заходу доповідачі Наталія Кондель-Пермінова та Михайло Кальницький розкажуть про містобудівну роль та історію бульвару Т.Шевченка та Бессарабської площі. Загалом планується зробити серію заходів, присвячену даній території, але календар подій з’явиться згодом, запевняють у Департаменті архітектури та містобудування КМДА.

Наразі до Департаменту архітектури приходить безліч пропозицій щодо спорудження на бульварі Тараса Шевченка пам’ятників Івану Франку, Тарасу Шевченку, Степанові Бандері, Василю Стусу, Іванові Мазепі, Йосипу Бродському, культової скульптури «Покрови Пресвятої Богородиці» та ін. Територія, на якій знаходиться постамент, була включена до конкурсу TERRA DIGNITAS. На конкурс було подано багато робіт, які пропонували свій варіант майбутньої долі цієї території, однак питання залишається відкритим.

11922941_507155529447596_525368292090598343_o

Доповідачі:

НАТАЛІЯ КОНДЕЛЬ-ПЕРМІНОВА, канд. архітектури, зав. відділом архітектури та дизайну Інституту проблем сучасного мистецтва НАМ України, Голова Ради громадських експертів конкурсу «Територія Гідності».
МИХАЙЛО КАЛЬНИЦЬКИЙ, історик, член колегії Головної Ради Українського товариства охорони пам’яток історії та культури (УТОПІК), член Ради громадських експертів конкурсу «Територія Гідності».


Місце: Департамент архітектури та містобудування КМДА

Адреса: вул. Хрещатик, 32, 2 поверх

Дата: 8 вересня

Час: 18:30

Вартість: Безкоштовно


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button