Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У сквері Сагайдачного на Контрактовій площі відбудеться презентація художнього проекту «Одіссея Донбас».

12009732_1623900684528959_4760793060022516716_n

«Одіссея Донбас» – це мистецький проект, що розповідає історії міст і містечок Донбасу. Автор(к)и проекту: Дар’я Цимбалюк, Юлія Філіп’єва і Віктор Засипкін – провели глибинні інтерв’ю з вимушеними переселенцями зі Сходу України. Під час інтерв’ю колишні мешканці й мешканки Донбасу власноруч створили ментальні мапи місць, які їм довелося залишити. Ці мапи фіксують міста й містечка Сходу країни такими, якими вони були до початку бойових дій і якими збереглися в пам’яті людей. Цей проект – своєрідна подорож Донбасом, що відкриється через особисті історії.

Із кожної мапи можна буде взяти шматочок на згадку – магніт із зображенням різних об’єктів, дорогих і важливих для людей, які їх намалювали. Зазвичай магніти нагадують нам про подорожі, відвідані місця, можливості, мрії. Це типовий предмет домашнього затишку й щасливого життя. Магніти – це маленька ознака присутності й водночас відсутності людини й місця. Місця, до якого хочеться колись повернутися. Магніти проекту «Одіссея Донбас» – це ще й образ домівок, втрачених тисячами людей. Усі охочі зможуть взяти частинку спогадів про чийсь дім і тим самим зробити їх частиною свого життя.

«Одіссея Донбас» є частиною проекту «Мозаїка міста», спрямованого на розвиток партисипативних стратегій мистецької взаємодії з містом. Це освітня і практична програма, що складається з низки воркшопів у Києві, літньої академії в Рурському регіоні (Німеччина) та етапу реалізації проектів учасниць і учасників у Києві. «Мозаїка міста» здійснюється CSM / Фундацією Центр Сучасного Мистецтва у партнерстві з Goethe-Institut Ukraine та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини.

Фото на головній: urban рефлексії Києва


Місце: сквер Сагайдачного

Адреса: Контрактова площа

Дата: 13 вересня

Час: 16:00

Вартість: Безкоштовно


Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button