Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Протягом тижня на Русанівці встановили шість «Собачих вбиралень». Фактично це перший житловий масив у Києві, який цілком забезпечений достатньою кількістю конструкцій. 

IMG_4864

Акція стала початком нового масштабного проекту активістів громадської організації «Це наш Київ»  — «100 «Собачих вбиралень» для столичної громади». В рамках якого в місті будуть встановлені спеціальні конструкції для прибирання за собаками. Вони полегшать життя відповідальним киянам і залучать до цього інших власників чотирилапих друзів. 

12002958_1073167936035271_4702882360859865477_n

Дмитро Федоренко

лідер ініціативи «Це наш Київ»:

«Ми встановили вбиральні в декількох парках Києва і вирішили прослідкувати за реакцією людей. Експеримент перевищив усі сподівання і більше 20% власників тварин почали прибирати за своїми улюбленцями. Помітивши такий прогрес, ми не плануємо зупинятись і до кінця року встановимо 100 Вбиралень  для собак». 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Києві планують облаштувати сто туалетів для собак

За статистикою в Україні 12 млн людей утримують вдома собак, але менше одного відсотка прибирають за своїми домашніми улюбленцями. Крім не естетичного вигляду неприбрані собачі відходи несуть небезпеку для здоров’я людини. 23 мільйони бактерій містяться в одному грамі собачих фекалій, більшість з них можуть призводити до поширення кишкових, ниркових та інфекційних захворювань. З наступного року КМДА планує ввести штрафи, що можуть сягнути суми в 300 грн. Але й нині столична влада і районні адміністрації Києва активно співпрацюють з активістами і допомагають з установкою вбиралень в популярних місцях вигулу тварин.   До ініціативи вже зараз масово долучаються приватні інвестори, бізнесмени та політики, які опікуються районними громадами столиці. А найближчим часом розпочне роботу портал, що забезпечить співфінансування ініціативи активістами районних громад.

IMG_5465

ГО «Це наш Київ» створена в 2013 році і переймається проблематикою формування справді дієвої громади міста Києва. Активісти ініціюють інфраструктурні і ідеологічні проекти, що започатковують нові традиції і нові правила співіснування містян

Конструкція «Собача вбиральня» — це спеціальна металева оцинкована конструкція, яка полегшує власникам тварин прибирати відходи за своїми улюбленцями, а комунальним службам відсортовувати органічне сміття. Власне конструкція виглядає типово для Європи та США і складається з трьох частин: смітника з кришкою, диспенсера з пакетами, рекламного табло. Конструкція покрита стійкою порошковою фарбою зеленого кольору, відтінку, прийнятого стандартом серед країн ЄС. Власник тварини може взяти з диспенсера пакет під час прогулянки. А, коли його собака зробив свою справу, то вставити в пакет руку, захопити відходи, вивернути пакет, зав’язати і викинути в смітник «Собачої вбиральні». На сьогодні в Києві вже встановлено 20 «Собачих вбиралень».

IMG_9761

Паралельно у Києві втілюється схожий проект під назвою «ЗООКомплекс», мета якого — також створити умови власникам для культурного вигулу собак.

Проект «ЗООКомплекс» – соціальний продукт українського виробництва, який розроблено і виготовлено ГО «Форум допомоги тваринам UA-VET» та волонтерами, що впроваджують вісім соціальних ініціатив в рамках всеукраїнського проекту ‪#‎ЗооРеформа‬ в тому числі і в місті Києві, за підтримки Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища ВО КМР (КМДА) з урахуванням побажань і рекомендацій власників тварин та пересічних громадян.

ЗООКомплекс має чотири елементи:

1) БомБокс (роздатчик для одноразових пакетів). Тут можуть міститися паперові ЕКОпакети або ЕКОлогічні пакети з поліетилену, що роспадаються у землі впродовж двох років. Його зручно заправляти, зручно користуватися;

2) Інформаційну табличку, яка має місце для соціальної реклами (дев’ять сюжетів), місце для інформації про спонсора;

3) Смітник із санітарною кришкою, що сама зачиняється (не треба торкатись руками);

4) Антивандальна стійка.

Інфотабличка, бомбокс мають світловідбиваюче покриття, тому їх помітно вночі.

Вартість «ЗООКомплексу» — 2500 грн.Команда обіцяє протягом двох місяців поповнювати пакетами (200 штук на місяць) кожен встановлений стенд.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button