Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київрада затвердила порядок організації громадських слухань в м. Києві.

Згідно з документом, київський міський голова, депутати Київради, посадові особи місцевого самоврядування можуть ініціювати проведення консультацій з громадськістю у формі публічних громадських обговорень шляхом видання розпорядження або ухвалення відповідного рішення.

громадські-слухання

Документ регламентує процедуру ініціювання та порядок призначення, підготовку, проведення громадських слухань, розгляд та оприлюднення їхніх результатів.

Метою громадських слухань є надання членам територіальної громади м. Києва можливості реалізувати право безпосередньо брати участь у порушенні питань та внесенні пропозицій щодо питань місцевого значення, які належать до відання місцевого самоврядування.

На громадські слухання можуть бути винесені: проекти та програми, що виконуються чи плануються до виконання; звіти депутатів та посадових осіб місцевого самоврядування; звіти посадових осіб підприємств, установ та організацій комунальної форми власності; проект статуту територіальної громади; організації територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення та інших територій, що підлягають охороні; охорона об’єктів культурної спадщини; розміщення на території м. Києва екологічно небезпечних об’єктів, надання дозволів на яке належить до компетенції Київради; інші питання місцевого значення, які відносяться до відання місцевого самоврядування в м. Києві.

Аби не вносити зміни до Статуту територіальної громади м. Києва, до проекту рішення були внесені правки, згідно з якими, для проведення громадських слухань треба зібрати 1000 підписів.

Загальноміські громадські слухання мають проводитись не рідше одного разу на рік, місцевих рівнів – не рідше двох разів.

Затверджені форми-зразки повідомлення про ініціативу про проведення громадських слухань та підписного листа із підписами членів територіальної громади на підтримку проведення таких розміщуються на єдиному веб-порталі територіальної громади м. Києва.

Ініціативна група з підготовки громадських слухань сама визначає дату, місце й час проведення слухань, але має повідомити в письмовій формі Київського міського голову за 10 календарних днів до визначеної дати проведення.

Про результати громадських слухань Київрада і районні ради мають інформувати членів територіальної громади у десятиденний строк.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button