Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьогодні нью-йоркці є свідками чергового етапу перегонів «за небо», які колись почалися саме в цьому місті.

Як зміниться пейзаж Нью-Йорку, коли добудують нові хмарочоси.

ЖЖ-юзер samsebeskazal зробив огляд 15 нових хмарочосів, які зараз будуються на Південному Мангеттені. За його словами, після подій 11 вересня і ряду економічних криз почало здаватися, що Нью-Йорк вже назавжди вибув з-поміж міст, де активно будують хмарочоси, а пальма першості назавжди пішла до арабів і китайців. На щастя, ситуація змінилася. Зростання економіки, дешеві кредити, великий потік інвестицій і як результат високі ціни на нерухомість зробили будівництво хмарочосів дуже вигідним бізнесом. Забудовники намагаються побудувати і продати нерухомість, а в першу чергу це дорогі квартири, в період максимально високих цін. Це може здатися черговою бульбашкою, але поки попит стабільний, а на ринку постійно з’являються все нові і нові пропозиції.

Сьогодні в Нью-Йорку будують будинків заввишки понад 300 метрів більше, ніж у будь-якому іншому мегаполісі світу.

42 Trinity street

793439_1000

Проект на місці колишнього магазину одягу SYMS. У 2011 році компанія збанкрутувала і магазин закрився. З того часу похмура 6-поверхова будівля із закладеними цеглою вікнами, яку ніяк не можна було б назвати “перлиною даунтауна”, стояла зачиненою і ніяк не використовувалася. Тепер її збираються знести, а на звільненій ділянці звести черговий висотний житловий будинок.

80 South Street

794018_1000

Проект, який має довгу та цікаву історію. У 2005 році на цьому місці планували звести хмарочос з робочою назвою Tower o ‘Penthouses (вежа пентхаусів) за проектом Сантьяго Калатрави. Проект 80 South Street, як завжди буває у випадку з цим іспанським архітектором, був би довгим та дорогим. На продаж виставляли кожен з «кубиків» за ціною від 29 до 50 мільйонів доларів.

125 Greenwich Street

794547_1000

77-поверховий житловий хмарочос уругвайського архітектора Рафаеля Віньолі. При запроектованій висоті у 422 метра, це буде четверта за висотою будівля в Нью-Йорку і друга за висотою у даунтауні Мангеттена. Будинок буде на 32 метри вищий, ніж Емпайр-Стейт-Білдінг.

3WTC

795199_1000

80-поверхова офісна будівля, будівництво якої почалося в 2010 році, але через проблеми з пошуком майбутніх орендарів зупинилося на висоті сьомого поверху. Будівництво відновили лише в 2013 після того, як забудовник знайшов головного орендаря – корпорацію GroupM – одну з найбільших у світі рекламних компаній, яка зніме 20% офісних приміщень будівлі.

2WTC

796367_1000

81-поверхова офісна будівля висотою 410 метрів. Буде другим по висоті хмарочосом в новому Всесвітньому торговому центрі після вежі 1WTC. У червні 2015-го з’явилася інформація про те, що у 2WTC повністю зміниться архітектурний проект. Дизайн замінили на проект, розроблений данським архітектурним бюро Bjarke Ingels Group. Новий дизайн дозволив залучити двох великих орендарів, які підписали угоду про оренду значної частини майбутнього хмарочоса. Це гіганти американського медіа ринку: 21st Century Fox і News Corp, які зараз знімають приміщення в Рокфеллер-центрі.

1 WTC

15392301579_71a9fe6440_b

104-поверховий (насправді поверхів 94) офісний хмарочос заввишки 541,3 метра з оглядовим майданчиком на верхньому поверсі. Найвища будівля в США і, відповідно, в Нью-Йорку, якщо вимірювати по висоті конструкції (із антеною).

56 Leonard street

799370_1000

Це 60-поверховий житловий хмарочос від швейцарського архітектурного бюро Herzog & de Meuron висотою 250 метрів. Звичні строгі вежі пішли в минуле. Новий хмарочос виглядає так, як ніби хтось узяв і поставив у стос безліч одноповерхових будиночків з пласкими дахами, при цьому не особливо піклуючись про баланс конструкції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button