Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23257 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У вівторок, 1 грудня, відбудуться громадські слухання щодо організації відкритого міжнародного архітектурного конкурсу ідей комплексного благоустрою меморіальної зони «Бабин Яр – Дорогожицький некрополь». Замовником конкурсу виступає благодійний фонд «Українсько-Єврейська зустріч» (Канада).

бабин яр громадські слухання

Бабин Яр – насичена символами та пам’яттю територія, яка наразі є частково захаращеною та розділеною на декілька зон. Організатори пропонують створити єдиний меморіальний простір як альтернативу зведенню помпезних меморіалів чи встановленню окремих пам’ятних знаків. На громадські обговорення запрошуються місцеві мешканці, експерти та усі небайдужі до майбутнього цієї території.

Метою конкурсу, за задумом організаторів, є осмислення та усвідомлення подальших дій на шляху реалізації ідей благоустрою території Бабиного Яру.

В соціальному сенсі метою конкурсу є створення простору примирення, зняття протиріч між різними поглядами на історичні події та об’єднати суспільство через ідею спільної землі зі спільною трагічною історією.

В просторовому сенсі метою конкурсу є створити засобами ландшафтного дизайну сучасний публічний цільний меморіальний комплекс, інтегрований у структуру міста.

В освітньому сенсі метою конкурсу є продемонструвати громадськості приклад якісного благоустрою міської території.

Реєстрація на подію за посиланням.

Подія у Facebook.


Місце: Департамент містобудування та архітектури КМДА

Адреса: вул. Хрещатик, 32, 2 поверх

Дата: 1 грудня

Час: 18:30

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button