Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Департаменті містобудування та архітектури розпочинаються громадські слухання проекту Плану зонування території (зонінгу) центральної планувальної зони міста Києва.

План зонування території центральної планувальної зони міста Києва розробляється відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» на виконання рішення Київської міської ради від 20.09.2012 № 69/8353 «Про розробку Плану зонування території міста Києва».

Зонінг – це містобудівна документація, що визначає умови та обмеження використання території для містобудівних потреб у межах зон міста Києва з метою створення сприятливих умов для залучення інвестицій у будівництво, збереження об’єктів історико-культурної спадщини та природно-заповідного фонду.

Screen-Shot-2015-12-28-at-3.49.33-PM

Зонінг міста Києва розробляється окремо по кожній з семи планувальних зон, на які поділена територія міста. В першу чергу розроблено Зонінг центральної планувальної зони міста Києва.

Зонінг центральної планувальної зони міста складається з 22 томів. Перший том включає загальні положення, Схему зонування території Києва, а також таблиці, у яких зазначаються дозволені види використання територій та містобудівної діяльності, регламентні вимоги і обмеження, які діють у межах міста, наводяться найменування, кодові позначення територіальних зон, їх склад, межі та основне функціональне призначення.

У текстових матеріалах до Плану зонування кожного планувального утворення у табличній формі наводяться містобудівні регламенти територіальних підзон, які включають дозволені і допустимі види використання територій та містобудівної діяльності. Наведено граничні параметри забудови (висота, щільність населення, відсоток озеленення та площі забудови), а також інші регламентні умови та обмеження.

Замовник розробки – Департамент містобудування та архітектури КМДА, Генеральний проектувальник – КО «Інститут Генерального плану м. Києва» за участю ТОВ «Київський інститут міського цивільного проектування».

Експозиція проектних матеріалів Зонінгу центральної планувальної зони міста Києва буде розміщена у фойє колонної зали Київської міської ради, вул. Хрещатик, 36, 2 поверх.
Проектні матеріали Зонінгу центральної планувальної зони міста Києва розміщені на сайті. Процедура розгляду та врахування пропозицій громадськості до проекту Зонінгу центральної планувальної зони міста Києва триватиме з 25 грудня 2015 року до 31 січня 2015 року.

Пропозиції надаються громадянами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по-батькові, місця проживання, особистим підписом і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, державних норм, стандартів та правил. Пропозиції подавати до Департаменту містобудування та архітектури за адресою: 01001, м. Київ. вул. Хрещатик, 32, або записувати в журналі реєстрації пропозицій до проекту, який знаходиться в місці розміщення експозиції (фойє колонної зали Київської міської ради, вул. Хрещатик, 36, 2 поверх).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button