Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У розробці проекту бере участь колишній заступник головного архітектора Києва Сергія Целовальника, Андрій Вавриш. Проект матиме назву РічПорт. Про це пише видання bit.ua.

unnamed-9-770x500

Так, у виданні зазначається, що у будівлі річкового вокзалу розмістяться кілька десятків ресторанів і кафе, а також нічні клуби і beach club з відкритим басейном. У галереї буде 6 поверхів загальною площею 11700 кв.м. Запуск першої черги заплановано на День Києва 29 травня у цьому році, а весь об’єкт буде готовий до 24 серпня. Над проектом працює компанія “Riverside Development”.

У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зазначається, що ТОВ «Ріверсайд Девелопмент ЛТД» зареєстровано 30 вересня 2015 року.. Директором цієї компанії є Руслан Казюлькін, колишній фінансовий директор та начальник КП «Київський метрополітен».

За словами виконавців проекту, під час вибору орендарів перевага віддаватиметься оригінальним ресторанним форматам, які до цього не були представлені в Києві. Серед ресторанів швидкого харчування також робиться ставка на інновації. Назви брендів, готових взяти участь у проекті, поки не оголошуються.

12143109_839942819452579_7153510560037036758_n

Спікери стверджують, що фасад історичної будівлі збереже свій первісний вигляд. Більш того, під час реставрації обіцяють слідувати світовим стандартам, які ЮНЕСКО застосовує до відновлення архітектурних пам’яток.

При цьому минулий проект реконструкції Річкового вокзалу зазаначає площу будівлі у 6078 кв.м. з можливим її збільшенням до 9300 кв.м. Новий проект передбачає збільшення площі аж до 11700 кв.м. при тому, що буде проведена реставрація об’єкту.

В теплу пору року, кажуть учасники проекту, звідси будуть відправлятися прогулянкові катери. Потрапити в ресторанну галерею можна буде як з Поштової площі, так і з води – катера або яхти.

На думку Андрія Вавриша, який є ідеологом проекту, створення РічПорту – це рішення, яке сприяє розвитку українського гастротуризму, створює потужну атракцію для киян та гостей міста. На Подолі чимало ресторанів і розваг, але в основному це стосується лише вулиці Сагайдачного та Контрактової площі. Тепер і на Поштовій площі з’явиться новий туристичний “якір”, новий гастрономічний символ.

Креативний директор РічПорту, Антон Фрідлянд додає, що мета проекту – створити нову для Києва та України концепцію відпочинку. Зібравши в одному місці десятки ресторанів різних форматів і кулінарних напрямків, власники приміщень нададуть максимальну свободу вибору для гостей і змусять рестораторів конкурувати, підвищуючи якість та розробляючи нові концепти.

Наразі будівля Річкового вокзалу стоїть покинута.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button