Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві прослідковується тенденція відкриття нових пекарень та кондитерських, адже це чудова ідея для бізнесу. За швидкістю їхньої появи інколи важко простежити. Це вигідно і приносить стабільний дохід, адже хліб, пиріжки і десерти користуються попитом у будь-які часи.

За статистикою Foursquare, у місті є близько 90 пекарень та 40 кондитерських. Більшість з них розташована на правому березі: у центрі міста та на Подолі. Найбільше пекарень на таких вулицях як Ярославів Вал та Саксаганського. Найстарішими пекарнями є «Ярослава», заснована в 1947 році та мережа «Віденські булочки», які з`явились у 1997 році.

«Хмарочос» розповідає про вісім пекарень та кондитерських, які набрали не менше 8 балів з 10 від користувачів Foursquare, а отже користуються найбільшим попитом у киян.

HONEY

1

Це місце, куди приходять люди, які прогулюються вуличками Подолу. Та насамперед Honey – це сімейний бізнес Станіслава і Анни Завертайло. Пара в усьому завдячує знайомству з шеф-кондитером Людмилою Казмерчук. До речі, на місці закладу в 1899-1916 рр. знаходився маєток київського купця І. Бліндера, а в ньому кондитерська «Нова Вікторія». Тож символічно, що у новому Honey є десерт, названий на честь кондитерської дореволюційного Києва. У десерті поєднуються шоколад, вишня та крем.

Всього у меню 25 видів тістечок, зокрема фірмовий десерт з обліпихою. Поласувати також можна макарунами з різними начинками, наприклад: з малиною та розмарином, полуницею та трояндовою водою. Кондитерська по-своєму інтерпретує рецепти і пропонує щось нове – черемуховий макарун з простоквашею.

Адреса: вул. Нижній Вал, 19/21

Ярослава

2

«Ярослава» – одна зі старовинних пекарень Києва, яка знаходиться неподалік Золотих воріт. З`явилась ще в 1947 році й до сьогодні радує своєю продукцією.

Черги людей за випічкою щодня для пекарні вже традиція. Асортимент пиріжків великий, є різні начинки: з м’ясом, сиром, печінкою, картоплею, капустою, яблуком, вишнею, чорницею, обліпихою. Є й пісна випічка. Але найголовніше те, що пекарня славиться булочкою з корицею, яка смакує в дуеті з какао. В «Ярославу» забігають по дорозі на роботу для того, щоб взяти смачних пиріжків із собою. Тут можна зустріти туристів, які беруть пакетик з випічкою і відправляються на пошуки затишних місць в районі Золотих Воріт.

Адреса: вул. Ярославів Вал, 15.

Slivki общества

qcs1p

На Звіринецькій вулиці розміщені Slivki. Це сімейна справа брата та сестри Дарини та Михайла, але спершу це кондитерська-пекарня, в яку вкладено душу. Дарина завжди мріяла відкрити власну оригінальну справу, і в один день вона загорілась ідеєю створення кондитерської. Вирішила поїхати до Франції, щоб там навчатись у вищій кондитерській школі. Звідти дівчина привезла і досвід, і рецепти. У солодкому бізнесі їй допомагає брат, який відповідальний за кухню і кавову карту.

Зранку у закладі можна спробувати багети й круасани, на обід – різні види хлібу та солодку випічку з кремом та фруктами. Є власне варення, цукерки, мармелад та печиво. Десерти, зокрема панакоту, тут можна взяти із собою.

Адреса: вул. Звіринецька, 47.

Пиріжкова «Тітка Клара»

784692

Ідея відкрити пиріжкову з милим колоритом належить власникам кафе «Варення», яке знаходиться поблизу. Не довго думаючи, власники вибрали безпрограшний варіант «Тітки Клари». Тут можна пройнятись ностальгією дитинства та перекусити запашною здобою.

Начинки в пиріжках, які складають в плетені корзинки, більше ніж тіста. Є морквяний пиріг, пиріжки з телятиною, сиром та шпинатом, вишнею, які стали хітами. Все це запити можна узваром чи компотом. Пиріжкова хвалиться смачними горішками зі згущеним молоком, які як і пиріжки, можна взяти із собою. За столиками можна побачити тітоньок, які обговорюють свої домашні справи і працівників офісів поблизу, а також просто пересічних гостей. Якщо спочатку «Тітка Клара» була тільки на вул. Жилянській, то зараз вона радує своєю випічкою у трьох місцях.

Адреса: вул.  Жилянська, 107, вул. Воздвиженська, 25, вул. Попудренко, 61.

Cinnabon

jhxvj

Cinnabon – відома мережа пекарень у більш ніж 60 країнах світу. Перша пекарня відкрита у 1985 році у місті Сіетл, США. Тепер голосієвці і мешканці інших районів Києва можуть спробувати капкейки і славнозвісні булочки з корицею makara, які вкриті солодкою глазур’ю із вершковим сиром.

Пекарня має великий вибір здоби: класичні сіннабони, мінібони, шокобони, сіннабон байтс, сіннапаки (спеціально упаковані набори булочок, які можна брати із собою), капкейки, різні напої (Моколатте й ін.). До пекарні приходять погостювати студенти, школярі. Також забігають офісні працівники, які беруть випічку із собою.

Адреса: вул. Антоновича, 176, Ocean Plaza, 2-й поверх.

Пирогова «Миколай»

569309_original

Декілька років назад Ігор Кириков перебував в активному пошуку свого проекту і знайшов його. Цікавий факт, що пирогова «Миколай» могла б зараз мати назву «ПирогOff», але власник вирішив, що це б звучало не по-домашньому і назвав заклад в честь російського вілеончеліста Миколи Андрійовича Перегудова (родич російських співвласників мережі пирогових).

В меню більше 20 видів пирогів із різними начинками. Є пироги з рибою, м’ясом і овочами. Для любителів солодкого – пироги з ягодами, лимоном, маком і медом, яблуками і корицею. За особливим рецептом готують пиріг курник. «Миколай» має власний рецепт-секрет тіста. Учорашніх пирогів тут не продають. Сюди приходять люди після роботи повечеряти. Гостюють у пироговій також сімейні пари з друзями.

P.S. Оригінально те, що є буккросинг, туалет з душем.

Адреса: вул. Саксаганського, 26, Богдана Хмельницького, 35, Сагайдачного, 37.

The Cake

the_cake_5

Колись Дмитро Заходякін і Аліна Косичкіна надумали створити новий заклад у Києві. Трошки пізніше вони познайомились з Валерієм Созановським, який закінчив Вищу Кондитерську Школу Франції. Дружба з Валерієм стала рушійною силою у створені кондитерської, на місці якої колись був магазин інтер’єру.

Засновники кажуть, що при створенні The Cake керувались такими ключовими словами, як – it-girl, selfie, instagram. В «The Cake» можна поласувати кейками, еклерами, зефіром, макарунами, шоколадом, цукерками, мармеладом ручної роботи. В тістечках втілені новітні технології (карамелізація шоколаду і сучасний декор).

Адреса: вул. Басейна, 2, Arena City.

Львівські пляцки

2152966

Історія появи пекарні штруделів і сирників зародилась у Львові. Все почалось з масшатбної  дегустації сирників. Людям настільки вони сподобались, що через деякий час відкрилася перша пекарня з цікавою назвою, яка запозичена з галицького діалекту – «Львівські пляцки».

Тут готують смачні штруделі з м’ясом, сиром та помідорами, з вишнями та яблуками. Начинок багато. Штруделі можна запити глінтвейном чи солодко-кислим обліпиховим чаєм. Увечері після роботи приємно випити каву з  смачними пампухами з маком, повидлом чи шоколадом. У будні в «Львівських пляцках» можна побачити студентів, які забігають перед парами поснідати. А от у вихідні більше сімейних компаній і туристів.

Адреси: вул. Спаська, 5, вул. Полярна 20 Д, вул. Саксаганського, 22а, вул. Б. Хмельницького, 10

Автор: Тетяна Аккеліна

Фото: gloss.ua, flickr-юзер ricardodiaz, inforesist.organna-efetova.livejournal.comkiev.vgorode.ua

Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 26304 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button