Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві прослідковується тенденція відкриття нових пекарень та кондитерських, адже це чудова ідея для бізнесу. За швидкістю їхньої появи інколи важко простежити. Це вигідно і приносить стабільний дохід, адже хліб, пиріжки і десерти користуються попитом у будь-які часи.

За статистикою Foursquare, у місті є близько 90 пекарень та 40 кондитерських. Більшість з них розташована на правому березі: у центрі міста та на Подолі. Найбільше пекарень на таких вулицях як Ярославів Вал та Саксаганського. Найстарішими пекарнями є «Ярослава», заснована в 1947 році та мережа «Віденські булочки», які з`явились у 1997 році.

«Хмарочос» розповідає про вісім пекарень та кондитерських, які набрали не менше 8 балів з 10 від користувачів Foursquare, а отже користуються найбільшим попитом у киян.

HONEY

1

Це місце, куди приходять люди, які прогулюються вуличками Подолу. Та насамперед Honey – це сімейний бізнес Станіслава і Анни Завертайло. Пара в усьому завдячує знайомству з шеф-кондитером Людмилою Казмерчук. До речі, на місці закладу в 1899-1916 рр. знаходився маєток київського купця І. Бліндера, а в ньому кондитерська «Нова Вікторія». Тож символічно, що у новому Honey є десерт, названий на честь кондитерської дореволюційного Києва. У десерті поєднуються шоколад, вишня та крем.

Всього у меню 25 видів тістечок, зокрема фірмовий десерт з обліпихою. Поласувати також можна макарунами з різними начинками, наприклад: з малиною та розмарином, полуницею та трояндовою водою. Кондитерська по-своєму інтерпретує рецепти і пропонує щось нове – черемуховий макарун з простоквашею.

Адреса: вул. Нижній Вал, 19/21

Ярослава

2

«Ярослава» – одна зі старовинних пекарень Києва, яка знаходиться неподалік Золотих воріт. З`явилась ще в 1947 році й до сьогодні радує своєю продукцією.

Черги людей за випічкою щодня для пекарні вже традиція. Асортимент пиріжків великий, є різні начинки: з м’ясом, сиром, печінкою, картоплею, капустою, яблуком, вишнею, чорницею, обліпихою. Є й пісна випічка. Але найголовніше те, що пекарня славиться булочкою з корицею, яка смакує в дуеті з какао. В «Ярославу» забігають по дорозі на роботу для того, щоб взяти смачних пиріжків із собою. Тут можна зустріти туристів, які беруть пакетик з випічкою і відправляються на пошуки затишних місць в районі Золотих Воріт.

Адреса: вул. Ярославів Вал, 15.

Slivki общества

qcs1p

На Звіринецькій вулиці розміщені Slivki. Це сімейна справа брата та сестри Дарини та Михайла, але спершу це кондитерська-пекарня, в яку вкладено душу. Дарина завжди мріяла відкрити власну оригінальну справу, і в один день вона загорілась ідеєю створення кондитерської. Вирішила поїхати до Франції, щоб там навчатись у вищій кондитерській школі. Звідти дівчина привезла і досвід, і рецепти. У солодкому бізнесі їй допомагає брат, який відповідальний за кухню і кавову карту.

Зранку у закладі можна спробувати багети й круасани, на обід – різні види хлібу та солодку випічку з кремом та фруктами. Є власне варення, цукерки, мармелад та печиво. Десерти, зокрема панакоту, тут можна взяти із собою.

Адреса: вул. Звіринецька, 47.

Пиріжкова «Тітка Клара»

784692

Ідея відкрити пиріжкову з милим колоритом належить власникам кафе «Варення», яке знаходиться поблизу. Не довго думаючи, власники вибрали безпрограшний варіант «Тітки Клари». Тут можна пройнятись ностальгією дитинства та перекусити запашною здобою.

Начинки в пиріжках, які складають в плетені корзинки, більше ніж тіста. Є морквяний пиріг, пиріжки з телятиною, сиром та шпинатом, вишнею, які стали хітами. Все це запити можна узваром чи компотом. Пиріжкова хвалиться смачними горішками зі згущеним молоком, які як і пиріжки, можна взяти із собою. За столиками можна побачити тітоньок, які обговорюють свої домашні справи і працівників офісів поблизу, а також просто пересічних гостей. Якщо спочатку «Тітка Клара» була тільки на вул. Жилянській, то зараз вона радує своєю випічкою у трьох місцях.

Адреса: вул.  Жилянська, 107, вул. Воздвиженська, 25, вул. Попудренко, 61.

Cinnabon

jhxvj

Cinnabon – відома мережа пекарень у більш ніж 60 країнах світу. Перша пекарня відкрита у 1985 році у місті Сіетл, США. Тепер голосієвці і мешканці інших районів Києва можуть спробувати капкейки і славнозвісні булочки з корицею makara, які вкриті солодкою глазур’ю із вершковим сиром.

Пекарня має великий вибір здоби: класичні сіннабони, мінібони, шокобони, сіннабон байтс, сіннапаки (спеціально упаковані набори булочок, які можна брати із собою), капкейки, різні напої (Моколатте й ін.). До пекарні приходять погостювати студенти, школярі. Також забігають офісні працівники, які беруть випічку із собою.

Адреса: вул. Антоновича, 176, Ocean Plaza, 2-й поверх.

Пирогова «Миколай»

569309_original

Декілька років назад Ігор Кириков перебував в активному пошуку свого проекту і знайшов його. Цікавий факт, що пирогова «Миколай» могла б зараз мати назву «ПирогOff», але власник вирішив, що це б звучало не по-домашньому і назвав заклад в честь російського вілеончеліста Миколи Андрійовича Перегудова (родич російських співвласників мережі пирогових).

В меню більше 20 видів пирогів із різними начинками. Є пироги з рибою, м’ясом і овочами. Для любителів солодкого – пироги з ягодами, лимоном, маком і медом, яблуками і корицею. За особливим рецептом готують пиріг курник. «Миколай» має власний рецепт-секрет тіста. Учорашніх пирогів тут не продають. Сюди приходять люди після роботи повечеряти. Гостюють у пироговій також сімейні пари з друзями.

P.S. Оригінально те, що є буккросинг, туалет з душем.

Адреса: вул. Саксаганського, 26, Богдана Хмельницького, 35, Сагайдачного, 37.

The Cake

the_cake_5

Колись Дмитро Заходякін і Аліна Косичкіна надумали створити новий заклад у Києві. Трошки пізніше вони познайомились з Валерієм Созановським, який закінчив Вищу Кондитерську Школу Франції. Дружба з Валерієм стала рушійною силою у створені кондитерської, на місці якої колись був магазин інтер’єру.

Засновники кажуть, що при створенні The Cake керувались такими ключовими словами, як – it-girl, selfie, instagram. В «The Cake» можна поласувати кейками, еклерами, зефіром, макарунами, шоколадом, цукерками, мармеладом ручної роботи. В тістечках втілені новітні технології (карамелізація шоколаду і сучасний декор).

Адреса: вул. Басейна, 2, Arena City.

Львівські пляцки

2152966

Історія появи пекарні штруделів і сирників зародилась у Львові. Все почалось з масшатбної  дегустації сирників. Людям настільки вони сподобались, що через деякий час відкрилася перша пекарня з цікавою назвою, яка запозичена з галицького діалекту – «Львівські пляцки».

Тут готують смачні штруделі з м’ясом, сиром та помідорами, з вишнями та яблуками. Начинок багато. Штруделі можна запити глінтвейном чи солодко-кислим обліпиховим чаєм. Увечері після роботи приємно випити каву з  смачними пампухами з маком, повидлом чи шоколадом. У будні в «Львівських пляцках» можна побачити студентів, які забігають перед парами поснідати. А от у вихідні більше сімейних компаній і туристів.

Адреси: вул. Спаська, 5, вул. Полярна 20 Д, вул. Саксаганського, 22а, вул. Б. Хмельницького, 10

Автор: Тетяна Аккеліна

Фото: gloss.ua, flickr-юзер ricardodiaz, inforesist.organna-efetova.livejournal.comkiev.vgorode.ua

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button