Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23444 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Голландський шестимісний приміський автобус WePod, поки що здатний пересуватися зі швидкістю до восьми кілометрів за годину, став першим у світі безпілотним транспортним засобом, якому дозволено здійснювати пасажирські перевезення на дорогах без водія, пише Dailytechno.

wepod-970-80[1]

В даний час один з таких автобусів, перший з майбутнього великого автоматичного автопарку, курсує по ділянці дороги, довжиною 200 метрів у невеликому голландському містечку Вагенінгені.

Прихильники даного проекту стверджують, що, незважаючи на наявність у всьому світі достатньої кількості роботизованих транспортних засобів, автобус WePod є першим, який вже здійснює поїздки по громадських дорогах в автоматичному режимі і без жодного контролю з боку водія.

Проект WePod розпочато в червні цього року за участю в ньому вчених та інженерів Технологічного університету Дельфта (Delft Technical University). Кінцевою метою проекту є створення транспортної системи, яка буде переміщати пасажирів по 6-кілометровому маршруту між залізничною станцією Еде-Вагенінгена, автобусною станцією та Науково-дослідним центром університету Вагенінгена (Wageningen University & Research Centre).

Кожен автоматизований автобус, на розробку якого вже було витрачено три мільйони євро, обладнаний навігаційною системою GPS, блоком формування тривимірних зображень і радаром, який використовується для сприйняття навколишнього середовища. Всі ці пристрої є досить стандартним набором для сучасних автомобілів-роботів, які з їхньою допомогою відстежують своє місце розташування, виявляють перешкоди, ідентифікують об’єкти та інші рухомі транспортні засоби.

Коли автобуси WePod пройдуть повну програму випробувань, вони зможуть пересуватися вже з максимальною швидкістю 25 кілометрів за годину. А пасажири зможуть резервувати собі місця в цих автобусах за допомогою спеціальних терміналів на зупинках, а також за допомогою додатку для смартфона, яке зараз розроблюється.

Проект WePod не є єдиним в області самокеруючих транспортних засобів, які зараз активно розвиваються в Нідерландах. У квітні цього року в порту Роттердама почнуть проводитися випробувальні поїздки автоматичних вантажних автомобілів. А в 2019 році, згідно з планами, доставка усіх вантажів з найбільшого в Європі порту на материк здійснюватиметься автомобілями-роботами.

Фото: techradar.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button