Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

12 лютого Київ вдруге долучиться до міжнародного дня «Велосипедом на роботу». У світі такий день проводиться вчетверте.

Усі охочі мають можливість відмітитися на сайті winterbiketoworkday.org, де на інтерактивній мапі можна буде визначити, яке місто світу є найбільш велосипедним взимку. До речі, у багатьох європейських столицях, на відміну від Києва і решти міст України, велосипедами жваво користуються і у холодну пору року. Як заявляють в Асоціації велосипедистів Києва, клімат не є перешкодою для їзди на велосипеді в Києві протягом усього року. Більша проблема – це відустніть якісної велосипедної інфраструктури та неналежне утримання доріг.

circle

Олеся Сторожук

медіа-координаторка Асоціації велосипедистів Києва:

«Ми інформуємо, що такі акції проходять по всьому світу, поширюємо іноземні практики та закликаємо тих, хто вже їздить на велосипеді по Києву взимку, зібратися та продемонструвати, що наше місто не відстає від світових тенденцій, обираючи активний, здоровий і екологічно чистий транспорт. Сподіваємось, це надихне інших спробути зимову їзду. Також цей день – привід нагадати містові про існування велотранспорту, аби відповідальні сторони чистили дороги не лише з думкою про водіїв автомобілів. Для того щоб їзда на велосипеді стала справді масовим явищем, необхідно створювати спеціальну інфраструктуру. 

Минулого року ми зібрались майже спонтанно: 10-15 людей. Цього року сподіваємося побачити хоча б кілька десятків. Це низова ініціатива, розрахована на самоорганізацію. Її мета – зустрітися зі старими друзями-велосипедистами та познайомитися з новими. Запрошуємо кожного брати з собою каву чи чай у термосах. На Дні «Велосипедом на роботу» на Майдан в інші сезони заїжджав мер Києва, депутати, міністри — подивимось, чи наважиться хтось приїхати цього разу) Насправді, це абсолютно неформальна зустріч — поспілкуватися з однодумцями, пофотографуватися, звернути увагу інших киян на велосипедний рух – не випадково ми будемо в самому центрі Києва, де всі якраз поспішають вранці на роботу. А якщо хтось хоче влаштувати якийсь велоперформанс – це лише вітається».

У Зимовий «День Велосипедом на роботу» 12 лютого київські велосипедисти зберуться на Майдані Незалежності, аби підтримати міжнародний рух і показати, що їздити на велосипеді взимку – цілком реально. На неформальну зустріч запрошують усіх бажаючих, збір на Майдані Незалежності біля Лядських воріт з 08:00 до 09:00. Подія в Facebook.

Фото: wintercyclingblog.org

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button