Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Навесні 2014 року додатком для зайомств у мережі Tinder щодня користувалося 10 мільйонів людей по усьому світу. В Україні застосунок почав працювати минулого року. Платформи для легких і швидких зустрічей у мережі стають все популярнішими. У США, наприклад, вже працюють відповідні сайти з жорсткою пре-модерацією по профілях на Linked.in, розраховані, перш за все, на випускників «Ліги Плюща». Але як все влаштовано у Києві?

Спеціально для «Хмарочосу» киянин розповідає, як він шукав собі пару у Tinder і чим усе завершилося.

Коли порвав стосунки, які, здавалося б, не закінчилися, мимоволі проходиш енциклопедичні стадії: позаперечуєш, покриєш ситуацію матами, поторгуєшся із самим собою, засумуєш та й заспокоїшся.

Коротше, я продовжив запливати жиром, працювати вночі, нащось накопичувати гроші і меланхолічно награвати знайомі мелодії вечорами — ось це все. А коли робити це стало надреально важко через значний вміст незмістовності (більше 82 відсотків), я вирішив, що час братися за власне інтимне життя. Так і відсидіти собі можна, знаєте.

15279938160_88159a46fb_z

Я киянин. Все життя — у столиці, універ — у столиці, всі роботи — вгадайте, де. А, виявляється, на мій вичурний смак знайти когось не так-то й просто. Мені цікава статистика того, скільки звертань до дівчат щодо їхньої вроди чи погоди сьогодні у метро, на Бессарабці або й на вашому мікрорайончику завершилися радісними спиногризами, іпотекою і традиційною «шубою» на новорічному столі. А не, наприклад, балончиком у обличчя. Така собі казка не знаю з якого сторіччя.

Спочатку я перебрав усіх знайомих дівчат, знайомих своїх знайомих, а також вирогідних френдів на фейсбуці. Буквально спробував «на смак» колишніх співробітниць і колишніх «колишніх». Не знаю, як там у інших, а для мене це був досить провальний досвід. Окрім того, виявляється, надшвидкий темп життя робить багатьох людей жахливо поверхневими, несерйозними і боягузливими. Станеш тут довіряти, коли навколо п’ять мільйонів. Ти й сам починаєш ніяковіти, уявивши сцену, коли тебе представляють якійсь незнацомці твої друзі. Або ти сам нагадуєш про себе. «Ой, привіт, а пам`ятаєш, username — наш спільний друг, назвав твоє ім`я, ти була поряд, а я заляпався соусом від фалафеля». Фейл, чувак. До речі, не в курсі, чи є у Києві заходи типу швидких побачень. Я передивився американського кіно?

Фейсбук. Там на мене дивилися дуже успішні качечки. Я навіть комусь кинув запит дружби, але деякі не відповідали взагалі, а в однієї красуні виявилася дитина і чоловік, який її б`є, але вона від нього все ніяк не піде. Від вірогідності пригод моє багатостраждале серце зробило заяву, що відмовляється працювати у подібних умовах, особливо враховуючи мій наркосидячий спосіб життя. Я послухався.

Screen-Shot-2016-02-05-at-10.32.16

Після усвідомлення власного небажання (неспроможності) знайти собі пару в реалі, пальці самі потяглися до спецзасобів. Першим, по приколу, було встановлено додаток Badoo. Я не знаю, якими словами це описати. Це як mamba-2016, замішана на атмосфері перших російських порносайтів. Зареєструйтеся, якщо обожнюєте обговорювати провінційні луки і посміхаєтесь із подружками, їдучи тролейбусом з лівого берега на Теремки. Гарантую вам стовідсоткову #перемогу і зекономлений похід зі своїми проблемами до психотерапевта. Людей, до речі, з усієї країни, це об`єднує.

І, звісно, Tinder. Оце весело, оце крута штука, правда, з`явилась вона у нас вже близько року тому. От і знадобилась на практиці. Принцип дуже простий. Ти виставляєш стать партнера, бажаний вік і діапазон пошуку по геолокації. Далі усе зроблять за тебе. Твоє діло — свайп вліво: дізлайк, свайп вправо — лайк. З партнером ви розпочнете чат лише тоді, коли він/вона взаємно залайкають вас, абсолютно при цьому не знаючи, чи вподобали ви їх до цього і чи зробите це у майбутньому. Можна додати не одну, а кілька найбільш вдалих ваших фото і селфі для підвищення шансів. Хазяйкє на замєтку: не рекомендується демонструвати на них ваших мам, колишніх, нинішніх чоловіків, знімки без голови та інші улюблені пустощі.

Розробники понарозказували секретів, що в аплікейшні алгоритми розроблені дуже вдало. Це дозволяє вам видавати у стрічку лише таких потенційних партнерів, які сподобаються вам і які вподобають вас. У принципі, це правда — чи принаймні, мені так здалося. Публіки, подібної до Badoo, я не знайшов, зате знайшов багацько фану.

Звісно, більшість дівчат чекають на те, аби ти написав перший. Але це зовсім не означає, що вони у вас зацікавлені. Жінка банально тішить своє его, ви їй не подобаєтеся, вона взагалі вас знати не хоче. Просто приємно, що чоловіки її зацінюють. Не буду лукавити, зі своєї сторони я часто відчував дещо подібне. Коли тобі починає чатити людина, ти її морозиш. Чому? Та бо ж абсолютно не за смаком. На біса лайкав? Ну а що, здавалась «норм». Далі будемо більш обачливими.

undo

Я не ризикував і поставив діапазон пошуку у радіусі 30 кілометрів. Мені були абсолютно нецікаві контакти на відстані та житомирські гарячі брюнетки. І підмітив одну річ: більшість дівчат, розкралених  на всі сто відсотків — дончанки. У Tinder є можливість виставити місце навчання. Так от, східнячок у Києві — велика сила. Западенським дівчатам не наздогнати.

Деякі діалоги мене надто потішили:

-Привіт, ми зустрінемось і вип`ємо чогось, однозначно.

-Назові мнє двє прічіни, пачіму ето должно случиться.

-1) Близько 250 мільйонів років тому на Землі трапилось Велике Пермське вимирання. Загинуло більше 95% видів усіх живих істот. 2) Життя – скоротічне.

 

-А чим ти зараз займаєшся?

-Ти певна, що хочеш знати всю правду?

-Так, звісно! 😉

-Мастурбую у душі.

-От я сиджу і думаю: “Нащо мені це знати?”. А потім зрозуміла, що сама захотіла.

 

-Хочеш сходити поїсти, а потім переспати?

-Так.

-? (фіга собі)

-Ну а взагалі я подумаю.

 

-Так, ідея поставити букет квітів на місці власної голови – це дуже артистично.

-Іди до біса!

Коли ви домовляєтесь про реальну зустріч, ти наводиш собі марафет. Підстригти, підголитися, парфум, чистий одяг. Потім зустрічаєшся з нею, і магії насправді не відбувається. Ти розказуєш про каву, нафту, канібалів, сексуальні збочення і ще якісь цікаві речі, ну і паралельно уявляєш, що у неї з рота капає слина. Тобто, вона тебе слухає, але розуміє половину. В цьому щось є від потреби просто проговорити купу речей у компанії незнайомки. Інтересу до неї у вас немає, а до себе, очевидно, багато.

Є багато любителів знаходити собі ван-найт-стенд. Я не знаю. Імхо, так собі. Чи я нещасливчик, або не гурман.

Сократ казав, що розставашки — завжди пічалька. Живучи у великому місті, насправді, знайти собі пару досить важко, якщо коло спілкування вичерпане. Києву, мабуть, ще далеко до масштабів користування Тіндером у Парижі чи Нью-Йорку, але нашим молодим і перспективним він вже точно припав до душі. Спілкування, яке ні до чого не зобов`язує, адже це все так важко і неприємно. Підбір потенційних партнерів з одного соціального щабля — тут теж не потрібно заморочуватись. Гаджет симулює ваш пеніс, самостверджуючи вас, і вставати з дивана не потрібно. Але знаєте, мені здається, що я якимось чином знайшов ту, яка змінила моє життя. Принаймні, зараз.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23275 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button