Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У рамках програми оновлення набережних мер Нью-Йорка Білл де Блазіо пропонує з’єднати Бруклін і Куінс 26-кілометровою лінією трамваю вздовж річки Іст-Рівер, повідомляє Нью-Йорк Таймс.

Снимок

Лінія буде буде прокладена міськими вулицями. Трасування вздовж Іст-Рівер дозволить покращити транспортний зв’язок з частиною міста, що досі не мала швидкісного транспорту – це промислові центри Сансет-парка, Брукліна, верхів’я Асторії та Куінса. Зараз вони ізольовані навіть від розгалуженої мережі нью-йоркського метро.

Для де Блазіо, демократа, зосередженого на соціальних питаннях, побудова лінії трамваю – своєрідна демонстрація переходу міської політики від амбіціозного планування епохи Блумберга до більш наближенних до потреб людей проектів.

Ця лінія обійдеться місту в $2,5 мільярди, що, як завіряє міська влада, значно дешевше підземного метро. Але до реалізації ще далеко – будівництво має початися у 2019 році і завершиться приблизно у 2024.

Місто поступово змінює концепцію пересуваннь «до Манхеттену і назад». Через це Нью-Йорку потрібна нова система транспорту, не сконцентрована на поїздках виключно з околиць до центру. Цей маршрут, за словами заступника мера з питань житлово-економічного розвитку Алісії Глен, пропонує нове практиче рішення у той час, коли на міську інфраструктуру не вистачає федеральних коштів.

Середня швидкість на маршруті становитиме близько 20 км/год, що дозволить подолати відстань між Куінсом і Брукліном за 27 хвилин. Траса покриє місцевість з населенням приблизно у 45 тисяч чоловік.

Фото: Friends of the Brooklyn Queens Connector

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button