Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали рішення звернутися до Президента України щодо права територіальної громади м. Києва здійснювати місцеве самоврядування через районні в місті Києві ради та їх виконавчі органи.

DSC08624 (1)

“Мова йде про відверте порушення Закону України “Про столицю України — місто-герой Київ” та права членів територіальної громади столиці на участь у розбудові місцевого самоврядування. У столиці місцеві громади завжди були рушійною силою позитивних змін, і столичні депутати завжди послідовно відстоювали відновлення районних рад, як ефективного представницького органу місцевої спільноти. У час, коли наша країна переживає доленосні часи демократичних реформ, побудованих на принципах децентралізації та субсидіарності, надання прав і повноважень місцевим громадам — це не просто чергова політична кампанія, а революційний крок на шляху становлення демократичного суспільства”,— зазначив депутат Київради Володимир Бондаренко, який виступав від імені всіх фракцій Київради.

Проект рішення про звернення депутатів Київради до Президента України підтримали голови всіх 5 фракцій, представлених у Київраді (“Єдність”, “Солідарність”, “Об’єднання “Самопоміч”, “Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”).

Заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів у свою чергу зазначив: “Позиція міської влади чітка і зрозуміла — децентралізації в Києві бути! І жодне рішення суду, жодна бюрократична стіна не стане цьому на заваді. Більше того, ми не допустимо формального і фіктивного створення рад без повноважень. Буде створено реальне місцеве самоврядування з реальними повноваженнями та інструментами до їх виконання. У нас є політична воля, аби делегувати повноваження і це буде зроблено”.

Відповідне звернення до Президента України підтримали 86 депутатів.

Раніше деякі партії об’єднались у «ситуативну коаліцію» для відновлення виборів до райрад у столиці.

«Хмарочос» робив інфографіку, яка пояснює, як працює система влади у Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button