Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У грудні КМДА оголосила конкурс на посаду головного архітектора столиці. 12 лютого відбудеться друге засідання конкурсної комісії, яка обиратиме нового очільника Департаменту містобудування та архітектури.

DSC00264

Основними кваліфікаційними вимогами до кандидата є наявність вищої архітектурної освіти, стаж організаційної і професійної роботи у сфері містобудівництва і архітектури не менший п’яти років. Детальніше про кожного з кандидатів можна прочитати нижче.


Ганна В’ячеславівна Бондар

Має три вищі освіти — закінчила факультет архітектури Національного університету «Львівська політехніка» й відповідний факультет Київського національного університету будівництва й архітектури, а також — факультет теорії та історії мистецтв Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури.

Нині виконує обов’язки головного архітектора Києва. До цього займала посаду заступника директора Департаменту містобудування та архітектури, а також начальника управління ландшафтної архітектури виконавчого органу Київської міської ради.

Ганна Бондар була кураторкою таких проектів, як «Територія гідності», конкурс з благоустрою Контрактової площі та проект з благоустрою центру Києва до Євро-2012.


Сергій Петрович Броневицький

Має чотири вищі освіти — закінчив Київський інженерно-будівельний інститут (КНУБА) за спеціальністю інженер-будівельник, Українську Академію державного управління, де отримав степінь магістра державного управління, а також закінчив Міжрегіональну Академію управління персоналом за спеціальністю економіст, Національний університет «Львівська політехніка» за спеціальністю архітектор.

У різні роки працював заступником голови правління ВАТ трест «Київміськбуд-1», головою комунальної організації «Центр містобудування і архітектури», виконував обов’язки керівника Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища. Із 2010 року начальник Комунальної організації (КО) «Київгенплан». Причетний до розробки генплану Києва до 2025 року.


Микола Володимирович Віхарєв

Голова архітектурно-конструкторського бюро «Віхарєв», заснованого на базі творчої архітектурної майстерні «Київпроекту». Серед проектів бюро – житловий будинок на Кирилівській вулиці, 85/87а, збудований на території школи №114, доведеної до аварійного стану.


Петро Васильович Декальчук

Колишній керівник головного управління будівництва і архітектури Дніпропетровскої ОДА.

Закінчив Придніпровську державну академію будівництва і архітектури. З 2014 року директор ПАТ «Київпроект». Як раз з цього періоду одна з старіших проектних організацій Києва розділилася на дві структури – ПАТ «Київпроект», яким володіють офшорні компанії та який займається здачею в оренду будівлі на Богдана Хмельницького 16-22 Б, та Науково-виробничий проектний інститут Київпроект, що об’єднав всі проектні установи.


Сергій Вальдемарович Казарянц

Архітектор, член Національної спілки архітекторів України, член-кореспондент Академії архітектури України, член містобудівної ради при Головному архітекторі міста, директор Архітектурно-проектної компанії «Раден».

Закінчив КНУБА, один рік (1986-87) пропрацював у майстерні архітектора Штолька у КиївЗНДІЕП. Автор численних проектів у Києві і поза ним.


Георгій Костянтинович Куровський

Відомий тим, що розгледів на карті Києва жіноче обличчя. Один з авторів проекту Київ-сіті на Рибальському острові. Доцент кафедри теорії архітектури КНУБА.


Андрій Сергійович Миргородський

Закінчив архітектурний факультет КНУБА. Працював у «Київпроекті» та численних комерційних бюро. Разом з Левом Парцхаладзе заснував компанію «XXI век», що збудувала у Києві мережу торгових центрів «Квадрат» і фастфудів «Швидко».

Є архітектором перебудови Поштової площі. Також є розробником проекту реконструкції Гостиного двору, проти якої відбувались численні мітинги і навіть була організована Гостинна республіка.


Олена Павлівна Олійник

Керівник ТОВ «Архітектура і престиж». Авторка численних проектів в Україні і за її межами. Закінчила Київський державний художній інститут.


Ігор Олександрович Писарець

Директор ТОВ «Архітектурний дім».


Ганна Анатоліївна Палеха

Закінчила Національну академію державного управління при Президенті України за спеціальністю державне управління. Працювала в ДКП «Архітектурне бюро Шевченківського району».


Сергій Іванович Руденко

Колишній головний архітектор Житомира. Раніше займав аналогічну посаду у декількох містах Донецької області. За його заявою, у Житомирі став жертвою «репресій і травлі».


Олександр Вікторович Сасик

Головний архітектор міста Павлоград Дніпропетровської області.


Олександр Вікторович Свистунов

Закінчив КНУБА. Перший заступник директора Департаменту – начальник управління регулювання забудови міста, Департамент містобудування та архітектури м. Києва.


Юрій Віталійович Скляренко

Колишній головний архітектор Севастополя. Займав свою посаду при окупаційній владі до грудня 2014 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button