Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У рамках стратегії перетворення Львова на Smart City буде оновлено старе трамвайне депо на розі вулиць Вітовського, Гвардійської і Сахарова, пише Zaxid.net.

DSC0087

Будівлі депо були споруджені ще наприкінці XIX сторіччя. Наразі триває підготовка до проведення інвестиційного конкурсу, який визначить, хто саме працюватиме у депо протягом наступних 50 років. Проект погодились підтримати такі відомі бренди, як Intel, Microsoft та Hewlett-Packard.

«Креативний квартал» стане багатофункціональним простором для підприємців. Він поєднає в собі близько двадцяти різноманітних проектів, серед яких стартап-бокси, коворкінги, антикафе, креативний ресторан, центр розвитку дітей, хакер-спейси, творчі майстерні, еко-парк, центр урбаністики, лекторії тощо. Крім цього, в «Креативному кварталі» будуть розміщені представництва міжнародних компаній, де вони зможуть якісно представити свої розробки.

Аудиторією кварталу стануть не лише айтішники, а й митці, журналісти, історики тощо. Також планується створити там Центр розвитку дітей, де зокрема працюватимуть з дітьми-аутистами.

Повідомляється, що вартість проекту становитиме не менше $5 млн. Площа комплексу – 15 тисяч квадратних метрів. Приміщення депо будуть надані в оренду з фіксованою платою терміном на 50 років. Вартість оренди буде встановлена після експертної оцінки приміщень, яка наразі триває. Під час реалізації проекту (реконструкції, ремонту та будівництва) та до початку повноцінної роботи «Креативного кварталу» його інвестор буде звільнений від орендної плати. Це може бути термін до п’яти років.

Засновником та CEO «Креативного Кварталу» виступив Ілля Кенігштейн, керівний партнер венчурного фонду Hybrid Capital, громадський діяч у сфері ІТ, керівник компаній у декількох країнах, зокрема в Україні й Ізраїлі. Окрім Кенігштейна у проекті представлені львівські підприємці з готельного, інвестиційного і IT-бізнесу.

Ілля наголошує, що цей проект не можна було б створити в Києві. Натомість у Львові присутній середній клас, який мислить категоріями стратегії міста. А у Києві, за його словами, неможливо створити подібний проект без зайвих «договорняків».

За попередніми планами, перший етап роботи «Кварталу» має початись вже в 2017 році.

Перетворення депо та гаражів у креативні простори – розповсюджена у світі практика. Подібні центри вже діють в Амстердамі, Гельсінкі, Нью-Йорку.

Фото: mapio.net

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button