Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В п’ятницю, 26 лютого, о 19:00 в Центрі візуальної культури відбудеться відкриття виставки групи Мельничук-Бурлака “Краще, гірше, ще гірше”, яка триватиме до 27 березня.

Снимок

У проекті «Краще, гірше, ще гірше» Іван Мельничук та Олександр Бурлака застосовують ключові поняття архітектури та урбаністики для пояснення політичних та воєнних процесів, що наразі охоплюють Земну кулю. Наприклад, як сталося, що поняття «моста» в політичному лексиконі почало позначати «дружбу», «єднання», «злагоду»? Адже, з точки зору історії архітектури, міст – це передусім військове знаряддя, що служить для захоплення нових територій та встановлення ефективного контролю над ними. Відправною точкою проекту є сучасний пропагандистський проект побудови моста через Керченську затоку, що має поєднати окупований Крим із материковою Російською Федерацією.

В основі проекту лежить робота, створена для виставки «Телефонні дзвінки з цвинтаря та інші історії: Виставка проти прихованої війни в Україні» в Академії світового мистецтва, Кьольн (куратори Єкатєріна Дьоґоть та Девід Ріфф).

Група Мельничук-Бурлака існує з 2013 року (раніше Іван Мельничук та Олександр Бурлака були учасниками «Групи предметів»). У своїй практиці група ставить під питання роль, ідеологію та відповідальність архітектора сьогодні.

Олександр Бурлака – архітектор, художник, мешкає та працює у Києві. Молодший науковий співробітник Національного художнього музею України.

Іван Мельничук – архітектор, художник, мешкає та працює в Києві. Співзасновник фонду «Метод».

Виставка працює щодня, окрім понеділка, з 13 до 20 години.

Вхід на виставку вільний.

 

За підтримки: ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation


Місце: Центр візуальної культури

Адреса: вул. Глибочицька, 44, 2-й поверх

Дата: 26 лютого – 27 березня

Час: 13:00 – 20:00

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button