Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Департамент містобудування та архітектури КМДА і ТОВ «ТЕРРА ПРОДЖЕКТ» розпочали громадські слухання по забудові Рибальського острову. Це перший приклад проекту сучасної квартальної забудови у Києві.

2-1_min[1]

Проект передбачає перебудову території у межах вулиці Електриків і Набережно-Рибальської дороги на Рибальському острові (Подільський район).

3-1_min[1]

Основна мета проекту передбачає:
– реструктуризацію територій промислових підприємств, що на даний час практично не працюють та не підлягають відновленню, з наданням території нової якості;
– створення кварталів сучасного житла європейського рівня, адміністративно-офісної зони, публічних просторів за принципом «Живи – Працюй – Відпочивай»;
– будівництво культурного центру загальноміського значення з концертним залом;
– комплексний благоустрій території з влаштуванням парку, бульварів, з виділеною пішохідно-велосипедною частиною, організацією рекреаційної зони біля води – видові пішохідні набережні європейського рівня, які будуть зоною прогулянок та розваг киян й гостей міста.

Проектом передбачено будинки, що матимуть від 5 до 12 поверхів. На перших поверхах розташуються приміщення для дрібного бізнесу, інфраструктури обслуговування. Паркінг буде занурено на 1,5 метри під простором подвір’я. Виїзди з паркінгу ведуть на однобічні вулиці. На даху паркінгу розташовано дитячі й спортивні майданчики.

Проектанти пропонують створити система каналів. Уздовж усієї довжини каналів буде сформовано мережу публічних просторів. Набережна каналів дворівнева: видовий верхній рівень знаходитиметься біля фронту забудови, нижній рівень – біля води.

Експозиція проекту розміщена в приміщенні Подільської державної адміністрації, м. Київ, Контрактова площа, 2.

Матеріали проекту детального плану території також розміщені на сайті.

Ознайомитись з концепцією планування території Рибальского острова можна за посиланням.

Процедура розгляду та врахування пропозицій громадськості до проекту детального плану території триватиме до 23 березня. Пропозиції можна надавати у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по-батькові, місця проживання, особистим підписом. Вони повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил. На пропозиції очікують у Департаменті містобудування та архітектури за адресою: 01001, м. Київ. вул. Хрещатик, 32.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button