Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Запущено українську краудфандінгову платформу GoFundEd, де кожен вчитель або вчителька має можливість опублікувати свій проект, який може бути підтриманий доброчинцями.

shutterstock_83691787-2-e1455285587390[1]

Щоб потрапити на платформу GoFundEd, проект має відповідати таким критеріям:

— створювати певну цінність для учнів або інших учасників освітнього процесу у школі (вчителів, батьків тощо);

— відповідати принципам сталого розвитку (не є точковим, а має механізм постійного впливу);

— мати чіткий механізм впливу на навчальний досвід учнів, вчителів і т. д.;

— бути реалістичним у виконанні (має конкретну ціль, графік реалізації, метрики успішності).

Процес збору коштів організовано таким чином: з моменту, коли вчитель виявляє своє бажання реалізувати проект, з ним працює координатор спільноти та коуч, який допомагає підготувати проектну пропозицію, постійно спілкується з ним та слідкує за графіком реалізації проекту, тощо. Ініціатор проекту повинен надіслати фінансовий та змістовий звіт про проект не пізніше, ніж за два тижні по реалізації проекту. Після цього звіти оприлюднюються на сайті платформі. За можливості команда або волонтери GoFundEd є присутнім при реалізації проекту.

За будь-який внесок доброчинець отримує лист вдячності від вчителя, за внесок, що перевищує 300 грн – надходить лист вдячності від учнів. У разі, якщо проект не набрав вказаної суми, кошти можна перевести до іншого проекту або повернути назад.

Краудфандінг у сфері освіти — не український винахід. Найбільш схожою на GoFundEd є платформа Piglt, де також збирають гроші на освітні проекти. З 2012 року існує американська платформа Wishbone.org, де учні з родин з невеликим статком мають змогу зібрати кошти на навчання; таким чином було зібрано понад мільйон доларів. Програма DonorsChoose.org дозволяє вчителям збирати кошти на шкільне приладдя.

Фото: GoFundEd

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button