Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві співробітники податкової міліції в результаті тривалої спецоперації викрили посадових осіб і працівників комунального підприємства, які приховували і привласнювали щомісяця півтора мільйони гривень, отриманих від парковки машин у столиці. Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на прес-службу Державної фіскальної служби.

original[1]

В рамках розслідування кримінальної справи, відкритої за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів), співробітниками ДФС було виявлено протиправну діяльність не тільки керівників підприємства, але і його рядових співробітників. Встановлено, що відповідно до вказівки свого керівництва, працівники тільки частково проводили касовий облік коштів, отримані від власників автомобілів. Решта грошей збиралася старшими контролерами і передавалася в офіс підприємства.

Отримані від зазначеної діяльності кошти розподілялися таким чином: 40% йшли до каси підприємства, 30% — надходили керівникам вищої та середньої ланки в якості неправомірно отриманої вигоди і 30% залишали собі працівники. В середньому за один день роботи в офіс компанії передавалося неврахованих грошових коштів на суму близько 50 тисяч гривень. Імовірно, щомісячний незаконний дохід керівників підприємства від діяльності паркувань становив 1,5 мільйона гривень.

На підставі постанови суду в офісі, а також в машинах старших контролерів були проведені обшуки, в результаті яких виявлено та вилучено 106 тисяч гривень, бухгалтерська документація, чорнові записи та комп’ютерна техніка. Вилучені кошти не були проведені належним чином по касовій книзі підприємства, що передбачає штрафні санкції у вигляді донарахування до сплати в бюджет 530 тисяч гривень. Вилучені чорнові записи та бухгалтерські документи підтверджують приховування неврахованої грошової виручки, отриманої в якості оплати за паркування автомобілів.

Питаннями паркування в Києві займається КП «Київтранспарксервіс».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button