Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Книгарня «Є» спільно з Польським Інститутом у Києві та Інститутом східних ініціатив (Краків) запрошують на третю зустріч у рамках міжнародного проекту «Апокаліпсис міста».

celinski[1]

Гість події — Артур Целінський (Польща), віце-президент керівництва Res Publica, шеф групи проекту «ДНК Міста» з дискусією на тему «Боротьба за місто: активісти та влада». Співрозмовник — професор НаУКМА Сергій Пролєєв. Модерує — релігієзнавець, філософ, координаторка проекту «(Пост)соціалістичне місто» Катаріна Новікова. Катаріна Новікова.

Артур Целінський  експерт із культурної політики і значення культури для розвитку міст. Новатор менеджменту суспільної політики та впроваджування інструментів громадського діалогу. Політолог, суспільний коментатор. Проводить тренінги для службовців адміністрацій великих та середніх міст. Автор ідеї та координатор дослідження «ДНК міста: Міська культурна політика». Редактор і співредактор дослідницьких праць, присвячених культурній політиці міст: Радомськ, Слупськ, Ельбльонґ, Ґожув Велькопольські та Ольштин. Співавтор стратегій культурної політики в містах Ґдиня, Лодзь, Бидґощ і Ельбльонґ. Консультант програми «Коаліція міст», що здійснюється у містах: Вроцлав, Катовіце, Ґданьск, Лодзь та Люблін. Координатор процесу створення стратегії культурної політики в Ольштині. Віце-президент керівництва Res Publica, шеф групи проекту «ДНК Міста» та заступник головної редакторки «Журналу міста».

Сергій Пролеєв — старший науковий співробітник Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України, президент Українського філософського фонду, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія». Головний редактор журналу «Філософська думка». Автор багатьох публікацій, зокрема книжок «Метафізика влади» (2005) і «Енциклопедія звичаїв» (2002).

«Апокаліпсис міста» — міжнародний міждисциплінарний проект, покликаний об’єднати досвід різних країн, фахівців із різних галузей гуманітаристики та урбаністики зокрема. Проект працює з культурною пам’яттю, паблік-артом, з міським публічним простором як сферою соціального, архітектурою, себто об’єктом уваги є урбанізм (пост)соціалістичного міста. Яким чином можна і треба працювати з соціалістичним спадком? Як він впливає на публічний дискурс? Як формує сучасну культуру і актуальний простір міста? «Апокаліпсис міста» – це серія діалогів двох міст про спільні та відмінні риси, публічні дискусії про перспективи устрою сучасного міста і стратегії реалізації змін, лекції, обговорення, розмови, виступи закордонних фахівців і активістів у галузі урбаністики.

Фото: resite.cz, katowice.pressf11.pl


Місце: Книгарня «Є»

Адреса: вул. Лисенка, 3

Дата: 22 березня

Час: 18:30

Вартість: Вхід вільний.


Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button