Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

11 квітня в КМДА ухвалено рішення про новий дизайн покажчиків на будинках.

1

Фото: «Агенти змін»

«Ранішня приємна новина. Сьогодні на нараді у Геннадія Пліса прийнято принципове рішення стосовно нового дизайну будинкових покажчиків для нашого міста. Дякую Агенти змін за чудову роботу! З нас – розпорядчі документи. Вже готуємо!», – поділилася новиною заступниця директора Департаменту містобудування та архітектури Ганна Бондар.

Фото: «Агенти змін»

Фото: «Агенти змін»

Команда «Агенти змін», яка розробили дизайн нових київських вуличних табличок відповіла на популярні запитання щодо покажчиків:

  • Так, вони будуть емальовані, випуклі та металеві;
  • Так, ми будемо тестувати розмір кеглю, контраст та читабельність в цілому;
  • Так, ми вважаємо що на вуличних табличках герби, прапори та орнамент не потрібні і тільки заважають;
  • Так, найімовірніше, таблички будуть виготовлятись в Україні, втім ми сподіваємося, що міська адміністрація обиратиме підрядника через прозору процедуру;
  • Так, ми проводили попередні дослідження київської забудівлі, світової практики і приміряли паперові прототипи у реальних умовах;
  • Так, ми транслітеруємо слово «вулиця» як “vulytsia” і вважаємо, що це правильно (детальніше напишемо у статті);
  • Так, ми вважаємо, що Києву дійсно необхідні нові нормальні вуличні таблички, за які не буде соромно та які дозволять нормально орієнтуватись у місті.
3

Фото: «Агенти змін»

«Агенти змін» зазначають що це тільки концепт і попереду багато роботи. Вони будуть консультуватися з людьми із порушеннями зору, адаптовувати таблички для забудівлі різного типу, впроваджувати їх на пілотних вулицях, робити висновки і так до тих пір, доки результат не влаштує усіх.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button