Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили Положення про конкурсний відбір кандидатур на посади керівників суб’єктів господарювання комунального сектору економіки в місті Києві, повідомляє пресс-служба КМДА.

8184fc15bf7975aef0f58f0b017047ec

Кандидатури на керівні посади комунальних підприємств столиці визначатиме спеціальна Конкурсна комісія. Вона формується не пізніше, ніж за два місяці до завершення строку повноважень особи, що займає відповідну керівну посаду, або упродовж 20 днів з дня її звільнення. Конкурс проводитиметься у відкритому форматі.

До складу Конкурсної комісії входитимуть десять осіб:

1) три особи, визначені Київським міським головою, у тому числі з кола кандидатів, запропонованих суб’єктом управління, депутатами Київради та громадськістю, а також 1 особа з кола кандидатів, запропонованих секретарем Київради;
2) дві особи, призначені постійною комісією Київради, до функціональної спрямованості яких належить питання діяльності суб’єктів господарювання;
3) одна особа, визначена постійною комісією Київради з питань законності, правопорядку та запобігання корупції;
4) одна особа, визначені за поданням організацій галузевих профспілок у м. Києві;
5) дві особи, визначені за поданням громадських організацій, які спеціалізуються у сфері протидії корупції.

Рішення Конкурсної комісії приймаються шляхом відкритого поіменного голосування. У положенні визначено, що членами відповідної комісії можуть бути лише особи, які мають бездоганну ділову репутацію, високі професійні й моральні якості та суспільний авторитет.

Згідно з Положенням, кандидатом на керівну посаду може бути особа, яка має вищу освіту, досвід управління на підприємствах, установах або організаціях, незалежно від форм власності, або в органах державної влади чи місцевого самоврядування та відповідає всім вимогам, що передбачені законодавством України.

Документ прийняли за основу з правкою, яка визначає набрання чинності проекту — 1 серпня 2016 року. Відповідне рішення підтримали 100 депутатів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button