Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З 1 червня в рамках проекту «Картка киянина» у столиці запрацює тестова версія програми «Батьківська плата».

картка ощад 740х493

«Пілотний» запуск проведуть на базі двох управлінь освіти – Оболонського та Шевченківського районів. З 1 серпня проект має поширитися на усі школи міста.

«З карткою ви зможете не лише сплатити за харчування дитини, але й прослідкувати історію нарахувань. У майбутньому за допомогою картки ми хочемо отримувати повний звіт: коли дитина зайшла до школи, коли і що вона купувала, коли, наприклад, скористалася метрополітеном. Це має бути повноцінний облік, адже це буде реальна допомога батькам, які піклуються передусім про безпеку своїх дітей», – розповідає перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Окрім того, у рамках співпраці з ДАІ планується ще одне нововведення – можливість не лише перевіряти онлайн наявність штрафів і сплатити їх, але й переконатися, що вони дійсно сплачені. «Цей проект зараз у стадії розробки, ми мали кілька продуктивних зустрічей із представниками дорожньої інспекції, і я сподіваюсь, що він буде представлений найближчим часом», – каже заступник директора КП «ГІОЦ» Андрій Щербина. Він також нагадує, що з карткою киянина можна сплатити за комунальні послуги без комісії. Так само без комісії оплата здійснюється у Центрах комунального сервісу: там для оплати потрібна лише картка киянина. І всі передбачені нею пільги та дисконти зберігаються за будь-яких умов.

Водночас на сторінці КП «Київський метрополітен» у фейсбуці з’явилось оголошення, що «Картку киянина» потрібно переоформити у будь-якому банку-учаснику проекту до 1 жовтня 2016 року.

Необхідність переоформлення картки пов’язана із визнанням банку «Хрещатик» неплатоспроможним. Зазначається, що фінансові установи відтепер зможуть самостійно проводити процедуру ідентифікації пільгової категорії та активації соціального додатка. Протягом півроку для безоплатного проїзду у метрополітені дозволяється користуватися пільговим посвідченням. З 1 жовтня 2016 року безоплатне користування метрополітеном для пільгових категорій соціальної програми відбуватиметься виключно на підставі «Картки киянина».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button