Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23268 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Секретар Київради В. Прокопів заперечив можливість будівництва паркінгу на Михайлівській площі без громадських слухань.

Прокопів 740х493

Жодного будівництва паркінгу під Михайлівською площею без громадських слухань не буде. А кошти в сумі 100 тис. грн, які було виділено в рамках зміни до програми соціально-економічного розвитку 14.04.2016 року, підуть лише на вивчення можливостей підземного потенціалу під Михайлівською площею. Що ж до проекту розпорядження КМДА, у якому йдеть про будівництво паркінгу за 2,3 мільярда гривень бюджетних коштів, то його Прокопів назвав «плодом чиєїсь хворої уяви»: «Той проект розпорядження, який гуляє в інтернеті, міг народитись тільки в чиїсь хворій уяві. Будівництво такого об’єкту за бюджетні кошти, тим більше, яке не потребує громадського обговорення, я не вважаю можливим. Звільнення таких чиновників не потребує громадського обговорення – це правда», – сказав Прокопів.

Депутат Київради Тетяна Меліхова запропонувала вилучити із Програми економічного та соціального розвитку на 2016 рік пункт, який передбачає фінансування відповідних досліджень.

За словами секретаря Київради Володимира Прокопіва, у планах вивчення можливостей будівництва підземного паркінгу одразу під кількома площами : Європейською, Солом’янською, Поштовою та Дарницькою. Якщо буде вивчено, що там можливо створювати підземні паркінги, у Київрадібудуть обговорювати таку можливість. На думку Прокопіва, це європейська практика розвантаження міста.

Нагадаємо, вчора декілька громадських діячів та міських активістів опублікували ряд матеріалів, у яких звинуватили керівництво КМДА в тому, що чинна міська адміністрація хоче побудувати під Михайлівською площею підземний паркінг на 800 місць за 2,3 мільярда гривень бюджетних коштів без жодних громадських обговорень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button