Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В рамках проекту «Іменні інвестиції» на Хрещатику встановили лавку на сонячній батареї, повідомив на своїй сторінці директор КП «Київський центр розвитку міського середовища» Денис Півнєв.

1

Фото: «Київські парки»

Лавка виготовлена з металу та масиву карпатського дуба-сухостоя, тобто в результаті виробництва жодне живе дерево не постраждало. Лавка оснащена USB-портами, що дозволяють заряджати декілька гаджетів одночасно, а також з доступом до безкоштовного Wi-Fi. Розміщена на ній сонячна батарея захищена антивандальним склом, що дозволить попередити випадкове чи навмисне пошкодження батареї, пише сторінка «Київські парки». 

2_1

Монтаж лавки, Фото: Денис Пивнев

Потужність батареї – 40Вт, вона захищена гартованим склом товщиною 4 мм, в літню, ясну погоду може видати до 200 Вт енергії на годину. Сонячна батарея складається з кремнієвих монокристалічних фотоперетворювачів з ККД близько 18,5%. Вбудований акумулятор дозволяє накопичувати заряд і забезпечувати енергією навіть в темний час доби. За добу можливо повністю зарядити від 20 до 30 смартфонів, в той час використання сонячної енергії скоротить викиди вуглекислого газу в атмосферу (близько 60 кг вуглекислого газу).

Фото: «Київські парки»

Меценатом проекту стала страхова компанія «ВУСО». Також «Київські парки» повідомляють, що долучитися до програми «Іменні інвестиції» може кожен охочий, виділивши 15 000 грн на виготовлення вискотехнологічної лави та обравши місце встановлення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button